HANDBALSTERS ZEGEVIEREN IN BOEKEL

HCB’92 sluit competitie in de zaal winnend af

De handbalvrouwen van HCB'92 speelden zondag hun laatste wedstrijd van de zaalcompetitie in Boekel tegen het derde team van Habo’95. De thuiswedstrijd hadden de Boxtelse ploeg gewonnen en dus waren er kansen om weer voor de winst te gaan.

In het eerste kwartier van de wedstrijd leek het alsof HCB'92 nog even op gang moest komen. De verdediging stond nog niet op scherp en ook in de aanval bleven meerdere kansen onbenut. Habo’95 maakte hier met snelle tegenaanvallen goed gebruik van. Maar Boxtel wist ook nog tot scoren te komen.

In het tweede gedeelte van de eerste helft begon het beter te lopen bij de ploeg uit Boxtel. De verdediging werd anders neergezet en dat wierp zijn vruchten af. Door betere communicatie en rugdekking, kreeg de thuisploeg nog maar weinig kansen.

Ook in de aanval van HCB'92 ging het beter lopen. De wissels werden ingezet en succesvol afgerond door Lieke van Rooij en Veerle van Abeelen. Ook Annemarie Sens pikte een doelpunt mee door van afstand in de kruising te schieten. Bij het fluitsignaal voor de rust was het 8-10 in het voordeel van Boxtel.

TERUGZETTEN

Na aanwijzingen van coaches Anita van Rooij en Ellen Persoons begon HCB’92 aan de tweede helft. De verdedigingslinie werd na tien minuten weer omgezet omdat Habo’95 teveel ruimte kreeg. Dat bleek een goede keuze, want wederom kreeg de thuisploeg daarna weinig kansen.

Omdat de Boekelse verdedigers vaak ver uitstapten kregen de Boxtelse aanvallers veel ruimte op de cirkel. Van Abeelen liep keer op keer de vrije ruimte in en kon zo verschillende doelpunten maken. Ook Anouk Foolen en Gitte Vanhout kwamen nog tot scoren. Zo kwam de eindstand op 13-18 voor HCB'92.