DVG-speler Koen van de Sande in duel met een tegenstander van Den Dungen. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Foto: Hans Verberk.

LIEMDENAREN SPROKKELEN PUNTEN OM UIT DEGRADATIEZONE TE BLIJVEN

DVG en Den Dungen leggen boeiende 0-0 op de mat

In de strijd om uit de degradatiezone te blijven probeert DVG zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Zondag trad de Liempdse ploeg in eigen huis aan tegen Den Dungen. Doelpunten vielen er niet, maar beide teams legden wel een enerverend spel op de mat.

Kansen zijn er in sportpark De Roode Bleek genoeg. Al in de negende minuut krijgt DVG een hoekschop. Die wordt door Roy Groenendaal scherp ingedraaid en rakelings langs gekopt door Bart de Windt.

In deze beginfase voetbalt Den Dungen wat makkelijker als de thuisploeg en krijgt na bijna een kwartier spelen een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Het schot wordt echter gepakt door de Liempdse sluitpost Mark Faes. Ook de keeper van de gasten weert zich kranig. Hij weet een inzet van Pim Verboom op knappe wijze te keren bij de tweede paal.

DVG heeft geluk dat het niet met een achterstand de kleedkamer in gaat, want Den Dungen is nog zeker twee keer gevaarlijk voor het Liempdse doel. Het blijft echter 0-0.

JUISTE SPIRIT

Trainer Henri van den Braak heeft zijn jongens in de rust de juiste spirit meegegeven, zoals hij al vaker heeft gedaan de laatste wedstrijden. De gastheren beginnen sterker aan de tweede helft en tonen meer drang naar voren. In de 64e minuut kopt De Windt een voorzet van Peter Versantvoort knap terug op Jurre van Vechel, maar een goed oplettende verdediger van Den Dungen weet de bal nog net op tijd te onderscheppen.

De Windt wordt namens DVG nog gevaarlijk na een knappe actie op de rand van het zestienmetergebied. Hij schiet echter recht op de keeper. De uiterst vermakelijke wedstrijd kent uiteindelijk geen winnaar, het blijft 0-0. Daardoor blijft DVG voor de zesde keer op rij ongeslagen.

Donderdag om 20.15 uur staat de wedstrijd tegen SCG'18 op het programma. Deze wordt gespeeld in Sint-Michielsgestel. Zondag 15 mei treedt DVG weer in eigen huis aan, dit keer tegen Zwaluw uit Vught.