Lars van Wanrooij van Essche Boys wordt hier ingeklemd tussen enkele spelers van tegenstander Teisterbanden. De ploeg verloor in eigen huis met 1-2. Foto: Hans Verberk.

TEISTERBANDERS GAAT EFFECTIEVER MET KANSEN OM DAN THUISPLOEG

Essche Boys komt weer van koude kermis thuis

Ondanks een goede wedstrijd heeft Essche Boys zondag in eigen huis tegen Teisterbanders de winst wederom uit handen gegeven. De bezoekers uit Kerk-Avezaath wisten drie kansen om te zetten in twee doelpunten en wonnen uiteindelijk met 1-2.

Al in de eerste minuten waren de kansen voor de thuisploeg. Een kopbal van Lars van Wanrooij eindigde op de lat en Rudi van Gemert zag zijn schot geblokt worden. Keeper Bart Spooren wist tussendoor nog een inzet van Teisterbanders te keren. Maar na een counter van de tegenstander en een opzichtige overtreding op Jasper Vorstenbosch, waar niet voor werd gefloten, lag de bal bij Essche Boys in het net: 0-1.

De Esschenaren lieten zich door de tegenslag niet uit het veld slaan en kregen kans op kans. Weer zag Van Gemert zijn poging niet in het doel belanden, vooral dankzij meesterlijk keeperswerk van de goalie van de tegenstander. Robin van Beek schoot nog een keer op de lat. In het resterende kwartier voor rust kwam Essche Boys een aantal keer gevaarlijk door, maar scoren lukte niet. Teisterbanders moest het hebben van counters, maar deze werden steeds keurig verwerkt door de Essche verdedigers.

AFWACHTEN

Het spelbeeld veranderde na rust niet. De thuisploeg viel aan en de bezoekers wachtten hun moment af. Na weer een aantal gemiste grote kansen voor Esch, viel na iets meer dan een uur uit het niets de 0-2. Martijn Kluijtmans en keeper Spooren begrepen elkaar niet waardoor de spits van de tegenstander de bal binnenschoot.

Hierna leek het verzet van Essche Boys gebroken, maar niets was minder waar. De ploeg bleef strijden voor een goed resultaat. Teisterbanders bleef loeren op de counter en kwam af en toe dreigend in het zestienmetergebied van de thuisploeg, maar echte kansen kregen ze niet. De aansluitingstreffer was wel aanstaande. De inzet van dichtbij door Luuk van Velthoven op aangeven van Luuk Wolfs was nog te slap, maar twee minuten voor het einde van de wedstrijd scoorde Pim Laansma alsnog voor Esch. Het was echter te laat om nog gelijk te maken en zo bleef het team van de na dit seizoen vertrekkende trainer Leon van Wanrooij met lege handen achter.

Veel tijd om te treuren is er niet, want donderdag wacht de thuiswedstijd tegen VCB, de nummer twee op de ranglijst. De wedstrijd start om 19.15 uur. Zondag 15 mei speelt Essche Boys bij BZS om 14.30 uur.