'ONS ETEN WORDT STEEDS BELANGRIJKER'


Boeren en klimaatclub nemen toekomst voedsel onder de loep

De agrarische belangenbehartiger ZLTO Dommel & Aa gaat samen met klimaatgroep Transitie Boxtel in gesprek over de 'toekomst van ons voedsel'. De avond in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 vindt plaats op dinsdag 24 mei tussen 20.00 en 22.00 uur. Deze wordt in samenwerking met Bibliotheek Boxtel gehouden.

Het doel van de bijeenkomst is om begrip te krijgen, perspectief te bieden en inzicht te krijgen in de complexiteit van het voedselvraagstuk. Volgens de samenwerkende partijen is het crisis, een term die actueler is dan ooit met wereldproblemen als het klimaat, oorlog, pandemie en stikstof. De aarde staat onder druk. Er komen steeds meer mensen bij en voedsel, de eerste levensbehoefte van de mens, wordt steeds belangrijker. Om te zorgen dat alle monden gevoed kunnen worden, is er volgens de partijen samenwerking nodig. Maar botst de behoefte aan meer voedsel niet met de behoefte om zuiniger met de aarde om te gaan, vragen de organisatoren zich hardop af: ,,Hoe ziet de toekomst van ons voedsel er eigenlijk uit? En wie betaalt onder aan de streep de rekening?"

Op dinsdag 24 mei komen consumenten, activisten, industrie, boeren, banken en andere belangrijke schakels in de weg naar transitie binnen de voedselketen aan het woord. Niet alleen het grotere geheel wordt behandeld, ook delen de sprekers ervaringen, oplossingen en verhalen uit de praktijk. Wie de avond wil bijwonen en mee wil praten, kan zich gratis aanmelden via huis73.op-shop.nl/1133/toekomst-voedsel