Boerderij Luissel opent staldeuren voor publiek

Het boerenbedrijf van de Heike en Willem-Jan van Alphen in de Boxtelse buurtschap Luissel opent tweede pinksterdag, maandag 6 juni zijn staldeuren voor het publiek. Dat in het kader van de Campina Open Boerderijdagen. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen komen bekijken hoe het er op de boerderij aan toe gaat. 

De Boxtelse familie heeft op het adres Luissel 18 sinds 2020 een duurzame melkveestal waar 135 koeien rondlopen. Daarnaast runt het gezin ook een zorgboerderij (Het Kleine Bos) waar dementerende ouderen vier dagen per week dagbesteding ontvangen. Beide onderdelen zijn 6 juni te zien, al ligt de hoofdmoot bij de melkproductie.

LEERZAAM

Het is de vijftiende keer dat Campina de Open Boerderijdagen organiseert. Dit keer doen er 76 boerenfamilies in Nederland mee op vrijdag 27 mei en maandag 6 juni. Jong en oud kan op het boerenerf van alles beleven, van een rondleiding tot leerzame spelletjes. De toegang is gratis. Kijk voor alle andere deelnemende boerderijen op de website www.campina.nl/boerderijdagen.