'Samen aan de slag', maar wanneer dan?

De eindresultaten van onze gemeentelijke politiek zijn al jaren méér dan bedroevend. Concretisering van al die plannen, ho maar, veel gestuntel en gebabbel. Het 'hangt' ergens waar B en W en de raad kennelijk niet bij kunnen. Gebrek aan echte kwaliteit, inzicht én doorzettingsvermogen om de klussen te klaren waar al té lang over geneuzeld wordt door de 'boeren, burgers en buitenlui'.

Vooruit, nog maar een keer: de dubbele overweg (geen verdiepte spoorrails zoals in Vught en Best), 'Schijndels' parallelweg, een inadequate afslag A2, de Keulsebaan verdubbelen (één enkele baan onder het spoor?), Ladonk en de nieuwe rondweg naar Boxtel-Noord A2, betere doorstroming op de Eindhovenseweg, een gemeentelijk huishoudboekje dat kraakt, MijnGemeenteDichtbij als financiële stortkoker, ambtenarencarrousel, uitstel vergunningen, enzovoorts. Zij kunnen de problemen niet aan, zijn te licht bevonden.

Directeur MGD nr. 7 (foto glimlach), is voorgesteld. Wensen hem nu bovenal sterkte, want z’n afbreukrisico is groot door deze inadequate gemeentelijke achterbannen.

Die vriendelijke glimlach zie ik óók elke week terug bij de begrafenisadvertenties van de ondernemers in Boxtel. Sommige met acht tegelijkertijd op een foto, die zijn wel héél blij met zichzelf en sommige ook alléén. Altijd met die 'smile' die hen de zekerheid geeft: 'Ja, óók jij komt bij ons vanzelf een keer aan de beurt'. Die zekerheid staat dáár wel vast, maar in onze Boxtelse politiek is het eind zelden in zicht.


        BEN KALVERBOER