Een van de afdelingen van zorgexpertisecentrum Liduina staat leeg. Vorig jaar werd de locatie ook gebruikt als tijdelijke opvang voor senioren toen Simeonshof werd verbouwd.
Een van de afdelingen van zorgexpertisecentrum Liduina staat leeg. Vorig jaar werd de locatie ook gebruikt als tijdelijke opvang voor senioren toen Simeonshof werd verbouwd. Foto: Henk van Weert, maart 2022.

Liduina bijna gereed om vluchtelingen op te vangen

Algemeen

In principe is Liduina gereed om Oekraïners op te vangen. Maar er waren de voorbije weken wat problemen om voldoende personeel te vinden. Daarom zijn er nog geen vluchtelingen gehuisvest op de genoemde locatie. Maar er is de afgelopen tijd hard gewerkt om de bezetting op orde te brengen, laat een gemeentewoordvoerder weten. 

In principe was de leegstaande afdeling van zorgexpertisehuis Liduina al sinds medio april beschikbaar voor de vluchtelingenopvang. Maar startklaar om daar mensen te ontvangen, waren de betrokken organisaties niet. Naast dat het moeilijk was om betaalde arbeidskrachten te vinden, zoals mensen voor de beveiliging of tolken, waren er ook wat knelpunten met betrekking tot de hulp van de vele vrijwilligers die zich hebben gemeld voor de opvang van Oekraïners. 

Vanwege zaken als de meivakantie of een reguliere baan kwam het wel eens voor dat de bezetting niet optimaal was, legt coördinator Karin van Ditmars van ContourdeTwern uit. Onder andere de welzijnsorganisatie is door de gemeente ingeschakeld om te helpen met de huisvesting. In vlot temp..