Gehavende Munselploeg is geen partij voor Buren

Algemeen

RKSV Boxtel verloor zondag met 3-0 van Buren. De drie doelpunten in het Gelderse stadje viellen alle in de eerste helft.

Het zit Boxtel, afgezien van de tegenvallende resultaten, dit seizoen niet mee. Voorafgaand aan de wedstrijd in en tegen Buren haakten tijdens de warming-up zondag Tim Hulskens en Tyron Willems al geblesseerd af. Tegen de nummer vijf van het klassement zou het sowieso al een lastige wedstrijd worden, maar zulke tegenvallers helpen dan ook niet mee.

Met een behoorlijk jong en aangepast elftal werd afgetrapt. Tot het eerste kwartier ging het redelijk gelijk op met enkele kansen voor voor de bezoekers.

Daarna is het louter Buren dat de klok slaat. Tot aan het rustsignaal weten de gastheren driemaal uit dode spelsituaties te scoren via vrije trappen dan wel corners. Boxtel wist daar maar weinig tegenover te zetten.

MONDJESMAAT

Na de rust liet Buren de teugels wat vieren. Daardoor kreeg Boxtel wat meer balbezit. Dat was voor de meegereisde fans leuk om te zien, maar tot kansen leidde het niet. De gastheren hadden hun zaakjes goed op orde en kregen zelf ook nog wat mogelijkheden.

Aan strijd en werklust lag het niet, maar voetballend kwam Boxtel er maar mondjesmaat uit.

Heden, donderdag 12 mei speelt Boxtel in sportpark Munsel om 19.15 uur tegen Maliskamp; zondag 15 mei staat het uitduel tegen SC Elshout op het programma met de aftrap om 14.00 uur.