Het grotendeels nieuwe bestuur van muziekvereniging Sint-Willibrordus met vlnr: voorzitter Fred Bergman, Trudi van den Bosch, Roel van der Made, Martien Meulendijk en Britt van de Pol. Claudia van de Pol ontbreekt op de foto.
Het grotendeels nieuwe bestuur van muziekvereniging Sint-Willibrordus met vlnr: voorzitter Fred Bergman, Trudi van den Bosch, Roel van der Made, Martien Meulendijk en Britt van de Pol. Claudia van de Pol ontbreekt op de foto. Foto: Albert Stolwijk.

Nieuwe periode Essche muziekvereniging start met voorjaarsconcert

Algemeen

Het voorjaar staat voor velen synoniem voor een frisse start. Dat geldt ook voor de Essche muziekvereniging Sint-Willibrordus. De verschillende orkesten gaven zondagmiddag een concert in dorpshuis De Es. Tegelijkertijd is een groot deel van het bestuur vernieuwd. ,,Een paar jongeren erbij, dat geeft energieā€, aldus nieuwe voorzitter Fred Bergman.

De muziekvereniging heeft de afgelopen coronaperiode gebruikt om nieuwe mensen voor het bestuur te zoeken. Vlak voor de pandemie uitbrak had toenmalig voorzitter Eric van Roosmalen al te kennen gegeven dat hij wilde stoppen, maar hij besloot om de club niet te laten zweven in de onzekere periode die volgde. Vorig jaar werd duidelijk dat ook Huub den Ouden, Hennie Vermeulen en Luuk Kempers het bestuur wilden verlaten. Hoog tijd dus voor een nieuw elan, dacht Bergman.

Hoewel hij zelf ook niet helemaal nieuw is, hij was in het verleden immers al eens vijf jaar voorzitter van de Essche muziekvereniging, vond hij wel dat er iets moest gebeuren om het voortbestaan van de club te waarborgen. ,,Ik heb altijd wel een mening over iets, maar ik vind..