Dit ensemble van A.M.P.A. Tilburg bracht in februari een ingetogen compositie ten gehore als voorproefje van Brass'nWoods. De groep speelt zelf ook tijdens het festival in juli.
Dit ensemble van A.M.P.A. Tilburg bracht in februari een ingetogen compositie ten gehore als voorproefje van Brass'nWoods. De groep speelt zelf ook tijdens het festival in juli. Foto: Bas van den Biggelaar.

Workshops en films tijdens Brass’nWoods

Algemeen

Behalve drie dagen vol powerbrass en popmuziek brengt festival Brass’nWoods op landgoed Velder begin juli ook een nevenprogramma. Zo zijn er workshops, films en mini-concerten in een grote tent op het terrein.

Amateurmuzikanten kunnen onder leiding van de band Broken Brass en meestertrompettist Eric Vloeimans workshops volgen. Maar er zijn ook concerten van onder meer de solo-saxofoniste Lotte Pen, studentenorkesten van de muziekacademie A.M.P.A. uit Tilburg, het kamerorkest Aires Tropicales, een Cuban-Latin ensemble en het Tantrum Saxophone Quartet.

DOCUMENTAIRES

Het programma in de tent wordt afgewisseld met verrassingsacts, dj-optredens en filmvertoningen, waaronder verschillende documentaires over Vloeimans en de van oorsprong Utrechtse Maite Hontelé. 

Festival Brass’nWoods op het Liempdse landgoed Velder is op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli. De focus ligt op bands die blaasinstrumenten als hoofdmoot gebruiken. Er zijn drie podia, een camping en een internationale line-up. De kaartverkoop is al gestart. Ga voor tickets, het programma, alle bands en het aanmelden voor workshops naar: www.brassnwoods.nl.