Geen complete renovatie, maar de plassen die ontstaan in het smalle deel van de Stationsstraat na een regenbui, moeten verleden tijd zijn.
Geen complete renovatie, maar de plassen die ontstaan in het smalle deel van de Stationsstraat na een regenbui, moeten verleden tijd zijn. Foto: Pål Jansen.

‘Hopelijk dit jaar nog ontwerp voor Stationsstraat’

Algemeen

De herinrichting van de Stationsstraat staat voor 2023 gepland, maar Boxtel wil dit jaar al een ontwerp ‘op hoofdlijnen’ op tafel hebben liggen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten. 

Afgelopen zomer vroeg oppositiepartij D66 al naar de stand van zaken van de herinrichting. Het deel tussen het voormalig Rabobank-pand en de Zwaanse Brug zou eigenlijk al aangepakt worden nadat de renovatie van de Rechterstraat klaar was. Maar dit liet op zich wachten omdat er nog geen definitief ontwerp is gekozen. 

De gemeente streeft ernaar om dit jaar nog een ontwerp te kunnen laten zien. Daarvoor wordt samengewerkt met burgerinitiatief Stichting Toekomst Stationsstraat (STS). Dik Bol van STS laat weten de respons van de gemeente af te wachten. ,,Ook wij hopen natuurlijk dat er dit jaar nog iets op tafel ligt.”