Afbeelding
Foto: Basman Creƫert - Bas van den Biggelaar

Richelle (12) is klaar voor het NK paaldansen


Na een digitaal kampioenschap kan de twaalfjarige Richelle Smits uit Boxtel zondag 8 mei weer voor een publiek haar kunsten vertonen. Dan staat ze namelijk op het NK Aerial & Pole in Ede. 

De sportieve Boxtelse startte in 2018 met de paaldanssport bij Gymnastiekvereniging Best. Daarnaast traint ze nu ook bij Studio Skye in Eindhoven. 

Ze heeft in 2019 nog aan wedstrijden meegedaan, maar vanwege de coronamaatregelen lag de hele sport twee jaar lang stil. Oefenen was wel mogelijk, maar er waren geen wedstrijden en meekijken tijdens lessen ging dus ook niet.

Toch zat Richelle niet stil. Ze trainde hard om tijdens het NK in Ede goed voor de dag te komen. Dat is nodig omdat ze het moet opnemen tegen zes andere getalenteerde meiden. 

VEEL KRACHT

Het NK is een eerste stap, want Richelle droomt van een deelname aan het wereldkampioenschap. Ze wil komende wedstrijd in elk geval haar score van het vorige (digitale) NK verbeteren. 

Daarnaast maakt ze zich sterk voor de sport. Ze wil graag laten zien dat er er veel kracht, discipline, flexibiliteit, techniek en choreografie komt kijken bij de dansen en dat er, zoals velen nog altijd denken, niets erotisch aan is. 

Richelle mag zondag in Ede op de tweede dag van het NK aantreden in de openingsronde om 11.00 uur. Ze strijdt in de divisie Elite - Novice Female tegen zes tegenstanders in de leeftijd tussen 10 en 14 jaar. Een van hen is haar clubgenoot bij GV Best.