BEATLESBIJEENKOMST KRIJGT VERVOLG

Pastoor Van Rossem vol vuur over 'Fab Four'

De Beatlesavond die pastoor Geertjan van Rossem zondag in de pastorie hield, werd een bijzondere bijeenkomst vol enthousiasme, muzikale kennis en plezier. Van Rossem liet al doorschemeren dat er een vervolg komt. Wanneer en met welke muziek is nog onduidelijk, daar buigt de pastoor zich nog over.

Van Rossem toonde zich zondag een begeesterd verteller en groot kenner van de wereldberoemde band. Hij koppelde drie muziekblokken aan bekende mijlpalen. De gelegenheidspresentator begon in 1964, het jaar waarin het allemaal begon voor The Beatles. Daarna ging hij in op optredens in de Ed Sullivan Show, met hordes gillende en flauwvallende meisjes en vrouwen. De geestelijke eindigde met het laatste concert van het legendarische viertal in 1969, op het dak van het Applegebouw. Daarna viel de band definitief uiteen.

Volgens aanwezigen was het een avond boordevol plezier, muziek en achtergrondkennis. Er werd gezongen en gelachen. 

GROOT FAN

Van Rossem raakte al in zijn vroege jeugd onder de indruk van the Fab Four: Paul, Ringo, George en John, en werd een groot fan. ,,Dat is toch ook wel een beetje te zien, want mijn look is in die tijd blijven hangen", zei hij ooit gekscherend. De muzikale pastoor kan al zingend en gitaar spelend zijn geliefde muziek ook nog eens zelf vertolken.