INITIATIEF VAN RAADSFRACTIE BALANS

Meldpunt jeugdzorg is de hele maand mei open


HENK VAN WEERT

De Boxtelse gemeenteraadsfractie Balans opent tot 1 juni een e-mailadres waar ouders en zorgaanbieders hun ervaringen over jeugdzorg kunnen delen: meldpuntjeugdzorgboxtel@gmail.com.

Raadslid Rianne van Esch geeft aan dat haar partij de afgelopen maanden regelmatig benaderd werd door bezorgde ouders en zorgaanbieders binnen de jeugdzorg. ,,Onder meer tijdens onze spreekuren. Ouders weten vaak niet waar ze terecht moeten met vragen of klachten of durven ze niet te stellen. Of ze krijgen geen reactie als ze aan de bel trekken", geeft Van Esch als reden voor de actie die nu wordt gestart. Bovendien meldt zij dat ook zorgaanbieders aangeven dat de uitvoering niet altijd goed verloopt, bijvoorbeeld bij herindicaties. 

De coalitiepartij vindt het van groot belang dat er geen kinderen, ouders en zorgaanbieders tussen wal en schip vallen. Om goed zicht te krijgen op de situatie in de jeugdzorg kunnen de hele maand mei niet alleen ervaringen worden gedeeld, maar ook tips worden aangereikt voor verbeteringen. 

VERTROUWELIJK

Na 1 juni bundelt Balans alle mails bundelen en overhandigt ze - geanonimiseerd - aan wethouder Désiré van Laarhoven, die deze portefeuille onlangs overnam van Hans Heesen. ,,Als raadsfractie kunnen we de problemen niet oplossen, maar kunnen we er wel voor zorgen dat de moeilijkheden en suggesties voor verbeteringen onder de aandacht komen van de wethouder", aldus raadslid Van Esch. 

Vragen over deze actie kunnen ook gesteld worden via het e-mailadres. ,,Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met de ontvangen e-mails."