Na carnaval sloot de feestwinkel en sindsdien blijft de poort van het achtergelegen parkeerterrein aan de Passage Riche zeven dagen per weerk gesloten.
Na carnaval sloot de feestwinkel en sindsdien blijft de poort van het achtergelegen parkeerterrein aan de Passage Riche zeven dagen per weerk gesloten. Foto: Henk van Weert.

B & W-eetjes

In de wekelijkse vergadering van het college van burgemeester en wethouders is vorige week de brief van de VVD-fractie over het onbenutte parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat besproken.

Geen extra parkeerplaatsen voorhanden

Het parkeerterrein achter De Feestspecialist XXL is sinds vorig jaar oktober afgesloten met een hek. Als de winkel open is, maken klanten er gebruik van. De zaak sloot echter na carnaval en blijft dat tot begin oktober. Daarmee blijven de parkeerplaatsen onbenut. De VVD-fractie vroeg B en W naar een alternatieve locatie als compensatie van circa vijftig plekken die nu niet gebruikt kunnen worden. Het college meldt echter geen extra locatie voorhanden te hebben. Wel geeft het aan bereid te zijn met de huurder van de winkel aan de Stationsstraat, Maurice van Hommel, in gesprek te gaan over de toegankelijkheid van de parkeerruimte. In Brabants Dagblad meldde de ondernemer dinsdag nog niets van de gemeente hebben gehoord en dat zij waarschijnlijk te laat is. Van Hommel zegt zo goed als rond te zijn met een onderhuurder: het terrein is in beeld als parkeerplek voor foodtrucks.

Na carnaval sloot de feestwinkel aan de Stationsstraat en sindsdien blijft de poort van het achtergelegen parkeerterrein aan de Passage Riche zeven dagen per week gesloten. Foto: Henk van Weert.