Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Kampinatocht: reclame voor de Boxtelse natuur

Natuurliefhebbers die graag een flink stuk lopen komen zaterdag 7 en zondag 8 mei helemaal aan hun trekken in Boxtel en omgeving. Wandelsportvereniging De Keistampers houdt dan haar traditionele Kampinatocht. 

Alle wandelroutes doen het uitgestrekte natuurgebied bij Boxtel aan. De tochten van twintig en dertig kilometer lang voeren ook door de Oisterwijkse bossen en vennen. Er zijn tevens routes van vijftien en zeven kilometer. Deelnemers beginnen bij het Jacob-Roelandslyceum (JRL) aan de Grote Beemd. De wandelaars op de drie langste afstanden kunnen tussen 08.00 en 10.00 uur starten. Wie kiest voor de kortste afstand dient tussen 09.00 en 12.00 uur te vertrekken; deze deelnemers worden met busjes naar de Kampina gebracht en later weer opgehaald.

Het inschrijfgeld voor leden van een wandelbond en kinderen bedraagt 2,50 euro, niet-leden betalen 3,50 euro. Aanmelden kan via www.dekeistampers.nl.

De wandelingen lenen zich prima als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. Deelnemers aan dit evenement zijn al aan het oefenen.