Gespannen gezichten tijdens de zevende editie van de Open Boxtelse Quizronde van The Brain die werd gehouden in zeven verschillende cafés op en rond de Markt. (Foto: Albert Stolwijk, 2021.)
Gespannen gezichten tijdens de zevende editie van de Open Boxtelse Quizronde van The Brain die werd gehouden in zeven verschillende cafés op en rond de Markt. (Foto: Albert Stolwijk, 2021.) Foto: Albert Stolwijk

Quiztocht The Brain weer op vertrouwde plek in de agenda

Algemeen

Marc de Laat en Kiske de Leest van The Brain houden zaterdag 28 mei voor de achtste keer hun Boxtelse quizkroegentocht. Waar deze vorig jaar vanwege de coronamaatregelen naar het najaar werd geschoven, is het nu weer mogelijk terug te keren naar de ‘normale’ periode in de agenda. Inschrijven is nu mogelijk. 

Het concept van het spel, dat officieel de Open Boxtelse Quizronde heet, is simpel. Teams van vier personen spelen vier verschillende ronden met elk een eigen categorie in een van de verschillende cafés op en rond de Markt. Na iedere ronde wisselen zij vervolgens van locatie. Deelnemende horecagelegenheden zijn bar Becoloth, café De Kerk, Dok 12, Le Temps Perdu, Hart van Boxtel, En Garde en Wine & More.

De quiz is een combinatie van opmerkelijke en humoristische beeld- en geluidsfragmenten. Er passeren veel verschillende categorieën de revue, waaronder film, sport, muziek en tv. Er zijn ook vragen over onder andere natuur, geschiedenis, aardrijkskunde en eten en drinken.

BEKER

Aan de Open Boxtelse Quizronde doen vaak ook teams mee die niet uit de gemeente komen. Korsakov Lite is bijvoorbeeld zo’n viertal, dat ook al diverse edities op zijn naam wist te schrijven. Vorig jaar oktober werden zij met enkele punten verschil verslagen, dus is het ploegje er op gebrand om de beker nu weer mee naar huis te nemen. 

Om de deelnemende lokale teams niet te ontmoedigen, is er ieder jaar ook een prijs voor de beste Boxtelse quizzers.   

INSCHRIJVEN

De eerste vraag wordt 28 mei om 13.30 uur gesteld. Meedoen kost 30 euro per team. Inschrijven is mogelijk via het formulier dat te vinden is op www.obqr.nl.