Kay Karssemakers uit Boxtel in actie tijdens de Dutch Masters 250cc in het Gelders Harfsen. Foto: Niek Fotografie.

Kay Karssemakers vijfde op Dutch Masters 250cc

Algemeen

Kay Karssemakers uit Boxtel eindigde zondag als vijfde tijdens de Dutch Masters of Motocross 250cc in het Gelderse Harfsen. De 17-jarige coureur van team Hitachi KTM fuelled by Milwaukee werd in beide manches vierde.

In eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek. In de eerste bocht viel er tegenstander voor hem waardoor hij moest uitwijken en verschillende posities verloor. Pas op een vijftiende plaats begon Kay aan de wedstrijd. De Boxtelaar had meteen een goed ritme te pakken en kwam hard naar voren. In de tweede ronde had hij zich al opgewerkt naar een achtste plaats en drie ronden later kwam hij als vierde door. In een goed tempo werkte Karssemakers een nette wedstrijd af en kwam tevreden als vierde over de finish.

Toen het starthek voor de tweede manche viel, reageerde de coureur iets te vroeg en tikte het starthek aan. Desondanks ging hij als derde door de eerste bocht. Ook ditmaal reed Karssemakers sterk en raakte stevig in gevecht met de vierde man. De Boxtelaar bleef geconcentreerd en had de derde plaats stevig in handen totdat hij te maken kreeg met een achterblijver. Deze reed net voor Karssemakers waardoor de vierde man hem voorbij kon steken.

RODE VLAG

De coureur van Hitachi KTM bleef gefocust en stevig doorgaan want hij wist dat een derde plaats voldoende was voor het podium. De wedstrijd werd echter één ronde later afgebroken met een rode-vlagsituatie en er vond geen herstart plaats. Ondanks dat de wedstrijd één ronde teruggezet moest worden, werd Karssemakers in de tweede manche alsnog als vierde geklasseerd. Hierdoor eindigde hij als vijfde in het dagklassement.

Komend weekeinde staat het wereldkampioenschap MX2 op het programma in het Italiaanse Maggiora.