Lize Welvaarts (midden) in actie op het waterveld van hockeyclub MEP.  De ploeg nam het in sportpark Molenwijk op tegen Rosmalen.
Lize Welvaarts (midden) in actie op het waterveld van hockeyclub MEP. De ploeg nam het in sportpark Molenwijk op tegen Rosmalen. Foto: Hans Verberk.

Boxtelse hockeyvrouwen verliezen van koploper

Algemeen

De mannen van MEP revancheerden zich zondag voor de nederlaag in Asten een week eerder. In Boxtel werd Geel Zwart uit Veghel met 6-1 van de mat geveegd. MEP lijkt klaar voor de kraker tegen Eindhoven. Voor de Boxtelse vrouwen kwam er zondag een einde aan de goede reeks uitslagen na de winterstop. Thuis in sportpark Molenwijk verloren ze geflatteerd met 4-0 van koploper Rosmalen.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, waren de hockeysters van MEP zondag qua veldspel zeker niet de mindere van de koploper. Bijna een helft hielden ze gelijke tred. De thuisploeg benutte de kansen echter niet en dat deed Rosmalen wel, vlak voor de rust én vlak daarna. Ondanks de 0-2 achterstand behield MEP het geloof in eigen kunnen en gingen de Boxtelse vrouwen er vol voor. Onder aanvoering van Guusje Thewessen en Suzanne Schreppers werden nog de nodige kansen gecreëerd, maar Rosmalen bleek toch geroutineerder en volwassener. 

Met name oud-MEP-speelster Noortje Willemsen was een plaag voor de Boxtelse defensie, waar de geblesseerde Isis Willigendael node werd gemist. Coach Rein Scheenstra was niet tevreden over de uitslag, maar wel ..