Afbeelding
Foto: Hans Verberk

Boxtelse honkballers doen goede zaken

Algemeen

De softbalsters van het combinatieteam Ducks/Gryphons kennen twee thuisbases, in Boxtel en in Rosmalen. Zondag 1 mei moesten ze in Rosmalen aan de bak tegen Catch uit Leidschendam-Voorburg. De gasten bleken sloegen een dubbelslag, ze waren met name in de tweede wedstrijd ongenaakbaar.

De bezoekers openden met een sterke slagbeurt en pakten een voorsprong van 0-3. De thuisploeg had direct een antwoord klaar. Door ferme klappen van onder andere Linda Hanegraaf, Maartje Jansen en Jennie Vermeijlen was de stand na de eerste inning 4-3 voor Ducks/Gryphons. Tot en met de derde inning bleef het erg spannend. De thuisploeg wist door goede nullen in het veld, zoals twee mooie vangballen van tweede honkvrouw Marthe Schriemer en linksvelder Hanegraaf, de tegenstander in toom te houden.

In de vierde inning echter, kwam Catch los en liep uit door mooie verre slagen en op sommige momenten slordig veldwerk van Ducks/Gryphons. De gastvrouwen wisten de uitloop te beperken tot elf punten, mede door een snelle actie van Emily Wiemken en Valéry van der Steen. Zij vingen twee spelers van de tegenpartij direct na elkaar uit. De Boxtelse en Rosmalense vrouwen scoorden verder niet meer. Eindstand 4-11.

In de tweede wedstrijd kwam de thuisploeg er amper aan te pas. Catch maakte direct drie punten. Nikki van Nes stelde daar na een sterke slagbeurt een punt tegenover, dat was echter meteen het laatste voor Ducks/Gryphons. De gasten sloegen uitstekend en maakten in een inning maar liefst elf punten. De gastvrouwen kregen de honken nog vol dankzij een harde klap van Linda van Dijk, maar scoorden niet. Eindstand 1-17.

MANNEN

Het eerste mannenteam van Ducks trad zondag 1 mei in Tilburg aan tegen Blue Lions. Het boekte een ruime zege: 2-12. 

In de eerste slagbeurt drukten de Boxtelaren meteen twee punten over de thuisplaat, maar de Tilburgers maakten direct gelijk. Startend werper Max Denteneer hield vervolgens het verkeer van honklopers beperkt.

GASPEDAAL

Ducks sloeg nogmaals toe in de derde inning door onder andere een tweehonkslag van Jan van der Wielen, maar met twee punten was de voorsprong nog niet echt comfortabel. Na wat ontevredenheid over arbitraire beslissingen en gemiste scoringskansen, toonden de Boxtelaren volwassenheid en trapten ze in de achtste inning het gaspedaal in. Sjors Gevers joeg de bal over de hekken, maar ook rake klappen van onder andere Sam van Dijck en opnieuw Van der Wielen brachten punten binnen. Hierna kwam Ducks niet meer in de problemen en werd de wedstrijd na acht innings reglementair beëindigd. Uitslag: 2-12.