Va links naar rechts: Niels Wesseling, Mitchell van den Engel en Stephan Pennings van Taverbo 9 zijn blij met de titel. Claudia Donders en Iskander de Vries ontbreken op de foto.
Va links naar rechts: Niels Wesseling, Mitchell van den Engel en Stephan Pennings van Taverbo 9 zijn blij met de titel. Claudia Donders en Iskander de Vries ontbreken op de foto. Foto: Eigen collectie.

Taverbo 1 houdt kampioen op gelijkspel

Algemeen

Taverbo 1 speelde zondag 1 mei gelijk tegen Tempo-Team in Amsterdam. De tegenstander werd daardoor kampioen, maar won deze competitie niet van de Boxtelaren. Die wisten vorige week al dat ze ook komend seizoen in de landelijke tweede divisie uitkomen.

Voor Taverbo speelden Bram Bakker, Johan van den Nieuwenhuizen en Sjoerd Broos. Tempo-Team stelde Daniel Pava, Henok Tekle-Mariam en Edward van Vliet op. De Amsterdammers hadden aan twee punten genoeg om kampioen te worden.

Pava en Van den Nieuwenhuizen beten het spits af. De geweldige service van de thuisspeler bezorgde hem de winst. Tekle mocht het opnemen tegen Bakker, die moeiteloos met 2-0 voor kwam te staan, maar vervolgens twee games verloor De vijfde moest de beslissing brengen en die ging met 12-10 naar de Boxtelaar. Broos en Van Vliet vochten eveneens een partij van vijf games uit. Broos trok aan het langste eind.

Het dubbel Bakker/Broos draaide het hele seizoen soepel, maar haperde uitgerekend zondag en verloor. Tempo-Team had zijn twee punten behaald en was daarmee kampioen, maar de wedstrijd duurde nog even voort. Bakker en Broos verloren allebei hun volgende enkelspelen. Daarop klopte Broos wel Tekle en Van den Nieuwenhuizen sleepte een Boxtels punt binnen door Van Vliet te verslaan. 5-4 was de tussenstand, waardoor Taverbo in ieder geval niet zou verliezen van de kampioen. Een overwinning zat er ook niet in, het bleef bij een gelijkspel, want Bakker kon het niet bolwerken tegen Pava. 

TAVERBO 9 KAMPIOEN

In de voorlaatste wedstrijd in de voorjaarscompetitie is het Taverbo 9, dat uitkomt in de zesde klasse, al gelukt om promotie af te dwingen naar de vijfde klasse. Niels Wesseling, Stephan Pennings, Mitchell van den Engel, Claudia Donders en Iskander de Vries hadden vrijdag, doordat concurrent OTTC punten liet liggen, slechts vijf punten nodig in Uden tegen TTV Maashorst. 

De thuisploeg nam echter al meteen een brutale 2-0 voorsprong, die door Van den Engel en Wesseling weer snel gelijk getrokken werd: 2-2. Daarna moest het Boxtelse team nog even geduld hebben maar in de zesde wedstrijd sloeg Van den Engel het winnende punt binnen, kon de kampioensvlag gehesen worden en mocht de champagne uit de koelkast.

OP DE FOTO: Van links naar rechts: Niels Wesseling, Mitchell van den Engel en Stephan Pennings maken deel uit van Taverbo 9 en zijn al gepromoveerd naar de vijfde klasse. Claudia Donders en Iskander de Vries ontbreken op de foto. Foto: Lars de Laat.