Stijn van der Steen in duel met enkele VCB-spelers. RKSV Boxtel kreeg in de tweede helft twee doelpunten tegen.
Stijn van der Steen in duel met enkele VCB-spelers. RKSV Boxtel kreeg in de tweede helft twee doelpunten tegen. Foto: Hans Verberk.

VCB breekt Boxtel na een uur spelen

Algemeen

Het elftal van RKSV Boxtel, bivakkerend in de onderste regionen van de vierde klasse, kreeg zondag in eigen huis VCB uit Biezenmortel op bezoek. Dat die tegenstander in de top 3 staat, was in de eerste helft nauwelijks te merken. Na de rust kreeg de Munselploeg desalniettemin twee doelpunten tegen. 

Na zeven minuten kregen de gastheren een goede kans: Luc van Weert schoot een afvallende bal op doel. Doelman Overveld wist er echter net zijn handschoen achter te krijgen. Ook de bezoekers kregen enkele kansen, maar de betere waren toch echt voor Boxtel. 

Om de wedstrijd echt te kunnen kantelen had Owen Kemps in de 27e minuut misschien wat slimmer moeten zijn. Na zijn actie kwam Overveld ver uit zijn doel en probeerde Kemps hem te omspelen, waar hij wellicht beter de confrontatie op had kunnen zoeken. 

Nog geen minuut later was er een kans voor Stijn van der Steen, die op snelheid zijn directe tegenstander het bos in stuurde. Op weg naar de goal besloot hij om de bal breed te leggen, in..