Kanoën op de Dommel is bij velen in trek. Vereniging De Pagaai verhuurt elk weekend roeiboten voor een 'Rondje Boxtel'.
Kanoën op de Dommel is bij velen in trek. Vereniging De Pagaai verhuurt elk weekend roeiboten voor een 'Rondje Boxtel'. Foto: Peter de Koning, 2020.

Kanovereniging Pagaai heeft zin in nieuw seizoen

Algemeen

Het vaarseizoen van De Pagaai in Boxtel is weer begonnen. En dit jaar zonder beperkende coronamaatregelen. Op afspraak kunnen liefhebbers het welbekende Rondje Boxtel varen. Voorzitter Leon van der Eerden: ,,Wat ik zo fijn vind aan kanoën? De rust en de mooie natuur in ons fraaie dorp.”

Bedrijfsuitjes, familiebijeenkomsten, kinderfeestjes of gewoon met z’n tweeën. Een kanotocht is geschikt voor elk gezelschap. Dit maakt de populaire vaarroute van De Pagaai - dat huist aan De Voetboog - dan ook geschikt voor iedereen. ,,We hebben al enorm veel verschillende groepen gehad. Vorig jaar kwam een club varen met teckels en deze deelnemers waren zo enthousiast dat ze met een grotere groep komen dit jaar en alle kano’s huren. Ook komt een vereniging met labradors,” lacht Van der Eerden.

Naast haar traditionele twee- en driepersoons kano’s, heeft de kanovereniging ook een kajaks en een twaalfpersoonskano tot haar beschikking.