Fietsen, keurig op een rij in de Kruisstraat.
Fietsen, keurig op een rij in de Kruisstraat. Foto: Wim Ketelaars.

‘Jeugd verdient een compliment’

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Het muziekfeest tijdens Koningsnacht, dinsdag op de Boxtelse Markt, bood aan zestienhonderd jongeren de gelegenheid om heerlijk uit hun dak te gaan. Wat opviel: hun fietsen stonden netjes op een rij in de Rechter- en Kruisstraat.

Niet zelden was het een chaos aan rijwielen bij grote evenementen in hartje Boxtel. Maar nadat in coronatijd de herinrichting van het centrum is afgerond, lijkt aan de kluwen van tweewielers een einde te zijn gekomen. Althans, dat mag je hopen als je de foto’s ziet de voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit naar onze redactie stuurde. ,,Opvallend hoe ordentelijk de fietsen dinsdagavond waren neergezet. Zoiets heb ik eigenlijk nog nooit eerder gezien. De jeugd verdient een compliment”, vindt Ketelaars. 

In de immense feesttent waarin van zondagmiddag tot woensdagnacht uiteenlopende activiteiten werden gehouden, was Koningsnacht een onbetwist hoogtepunt als het gaat om aantallen bezoekers. De overkapping bood ruimte aan zo’n 2.500 bezoekers, maar vanwege de veiligheidseisen mochten er ‘slechts’ zestienhonderd mensen binnen. De kaartjes voor de optredens Q-music The Party, Feestteam, dj Patjoo, Robert Pater, De Sfeermakers, Lampegastuh en Freddy Moreira waren al weken voor aanvang uitverkocht. 

Koningsnacht maakte onderdeel uit van het Boxtels Oranje Festival waarvoor samengewerkt werd door de Markthoreca met de gemeente en Boxtel Vooruit. De  coördinatie en programmasamenstelling was in handen van de Boxtelse entertainer en zanger Jordy van den Boer.

Fietsen, keurig op een rij in de Rechterstraat.