Afbeelding
Foto: Picasa.

Toeristenbelasting op provinciaal gemiddelde

Algemeen Nieuws (c)

Door de toeristenbelasting naar het provinciaal gemiddelde van twee euro per persoon per nacht te brengen, is de gemeente Boxtel wel de grootste stijger op dit gebied in Brabant. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl dat deze week verscheen.

In bijna de helft van de 56 Brabantse gemeenten is dit jaar een verhoging doorgevoerd in het tarief voor de toeristenbelasting ten opzichte van 2021. In Boxtel krijgen toeristen te maken met de grootste toename: het tarief verdubbelde. Alphen-Chaam staat desondanks bovenaan de lijst van duurste gemeenten in Noord-Brabant: de toeristenbelasting bedraagt hier 4,54 euro pppn.

In Etten-Leur, Laarbeek, Son en Breugel en Valkenswaard wordt dit jaar geen toeristenbelasting geïnd. In Oosterhout wordt van alle Brabantse gemeenten het laagste bedrag van een toerist gevraagd (85 eurocent). Dongen voerde dit jaar voor het eerst toeristenbelasting in en rekent een tarief van 1,50 euro.

Provinciebreed steeg de toeristenbelasting in Noord-Brabant dit jaar met 4,3 procent.

Meer informatie over het onderzoek en de resultaten daarvan is te vinden op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2022.