Het pand van Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel wordt verbouwd tot appartementencomplex.
Het pand van Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel wordt verbouwd tot appartementencomplex. Foto: Henk van Weert

BOXTEL VERLEENT OMGEVINGSVERGUNNING


Dertien appartementen in sportschool Tiga

In het gebouw van sportschool Tiga aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel worden dertien appartementen gerealiseerd. De gemeente heeft eind december de noodzakelijke omgevingsvergunning verleend. Tiga zoekt elders in de gemeente naar nieuwe huisvesting. 


HENK VAN WEERT

Venrooij Vastgoed Management Beheer uit Rosmalen gaat het pand van de sportschool verbouwen tot dertien appartementen voor starters en/of 50-plussers. Het gemeentebestuur gaf aan eraan mee te willen werken op voorwaarde dat de karakteristieke voorgevel intact zou blijven. Dat gebeurt ook volgens de plannen die eind september ter inzage werden gelegd. 

Sterker nog; de woningen worden gerealiseerd binnen de muren van het pand dat in 1938 werd geopend als parochieel jeugdhuis annex concert-, film- en toneelzaal. Op eigen terrein worden parkeerplaatsen voor de bewoners aangelegd, zowel voor de voorgevel als aan de noordkant van het gebouw.


t Het pand van Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel wordt verbouwd tot appartementencomplex. Foto: Henk van Weert.

Het pand van Tiga Health & Beauty aan de Prins Bernhardstraat in Boxtel wordt verbouwd tot appartementencomplex.