Byrds on the Wind staat regelmatig op de bühne in Podium Boxtel. In 2019 presenteerde de bekende Boxtelse supergroep een concert waarin de bekendste nummers van The Rolling Stones en The Beatles werden gespeeld.
Byrds on the Wind staat regelmatig op de bühne in Podium Boxtel. In 2019 presenteerde de bekende Boxtelse supergroep een concert waarin de bekendste nummers van The Rolling Stones en The Beatles werden gespeeld. Foto: Albert Stolwijk.

Annulering Nationaal Theaterweekend heeft ook gevolgen voor Podium Boxtel

Algemeen Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

Het Nationaal Theaterweekend gaat niet door. Vanwege de huidige lockdown en de vooruitzichten dat de coronamaatregelen nog langer van kracht zullen blijven, vindt het Nationaal Theaterfonds het onverantwoord de campagne voort te zetten. Dat betekent dat ook twee voorstellingen in Podium Boxtel aan de Burgakker, gepland op vrijdag 28 en zaterdag 29 januari, zijn afgelast.

Podium Boxtel zou dit seizoen voor het eerst in de ruim vijftienjarige bestaanshistorie meedoen aan het Nationaal Theaterweekend. De populaire cultuurdriedaagse, die het Nationaal Theaterfonds samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert, vindt jaarlijks plaats in ruim tweehonderd grote en kleine theaterzalen. Het doel is publiek voor een kleine toegangsprijs van maximaal tien euro per kaartje kennis laten maken met een theaterzaal en -artiest in de buurt.

POPHITS EN CABARET

Podium Boxtel had in het Nationaal Theaterweekend twee voorstellingen op de rol staan die voorlopig zijn uitgesteld. Op vrijdag 27 januari ging het om het concert van de Boxtelse supergroep Byrds on the Wind, die met ‘Nederbeat Classics’ alle grote hits van Nederlandse popgroepen uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw zou vertolken. Oud werk dus van The Golden Earrings, Shocking Blue, The Outsiders, The Motions, Earth & Fire, Armand en Kayak. Podium Boxtel zoekt naar een nieuwe datum voor deze uitverkochte voorstelling en hoopt de show Byrds on the Wind in het voorjaar alsnog te programmeren.

Zaterdag 28 januari zouden de deuren van Podium Boxtel openzwaaien voor ‘Blind Date’. Deze voorstelling zou helemaal in het teken staan van het Nationaal Theaterweekend en een verrassingsoptreden van een landelijk bekende cabaretier omvatten. Het publiek zou pas na aanvang van de show ontdekken welke cabaretier die avond op de bühne aan de Burgakker zou staan. Nu het Nationaal Theaterweekend is afgelast, gaat deze voorstelling niet door. Podium Boxtel onderzoekt of de cabaretier op een andere datum alsnog zijn opwachting wil maken.

De aangescherpte coronamaatregelen zijn overigens ook van invloed op andere programmaonderdelen van Podium Boxtel. Zo wordt het concert van de Nederlands-Schotse folkgroep Rapalje, dat staat gepland voor zaterdag 15 januari, verplaatst. 

Het theaterbestuur houdt ook voorzichtig rekening met verplaatsing van de cabaretshow Vuile Huichelaar (21 januari) en de filmvoorstelling ‘Grace à Dieu’ (27 januari), maar hierover is nog geen definitieve knoop doorgehakt. Podium Boxtel is net als veel andere theaters in afwachting van de volgende coronapersconferentie. Die wordt morgen, vrijdag 14 januari gehouden en zal worden geleid door minister-president Mark Rutte en de nieuwe ‘coronaminister’ Ernst Kuipers.

OP DE FOTO: Byrds on the Wind staat regelmatig op de bühne in Podium Boxtel. In 2019 presenteerde de bekende Boxtelse supergroep een concert waarin de bekendste nummers van The Rolling Stones en The Beatles werden gespeeld. Foto: Albert Stolwijk.