Nadat in maart de eerste paal de grond in ging, werd winkelcentrum Oosterhof op woensdag 22 oktober 1975 feestelijk geopend. Voorzitter Rob van Reijsen van de plaatselijke NKOV-afdeling, die zelf modezaak Hoogenboom aan de Rechterstraat runde, hees een van de vier vlaggen met het logo van het winkelcentrum.
Nadat in maart de eerste paal de grond in ging, werd winkelcentrum Oosterhof op woensdag 22 oktober 1975 feestelijk geopend. Voorzitter Rob van Reijsen van de plaatselijke NKOV-afdeling, die zelf modezaak Hoogenboom aan de Rechterstraat runde, hees een van de vier vlaggen met het logo van het winkelcentrum. Foto: Piet van Oers.

Opening Oosterhof was feestelijk gebeuren in 1975

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Winkelcentrum Oosterhof werd op woensdag 22 oktober 1975 geopend. De winkeliers die zich er vestigden, trokken er alle registers voor open. Onder meer met een extra editie van Brabants Centrum die twee dagen voor de opening - op maandag! - huis aan huis in Boxtel werd verspreid. 

De voorbereidingen van de bouw verliepen niet zonder slag of stoot. Met name de lokale afdeling van het Nederlands Katholieke Ondernemers Verbond (NKOV) volgde het proces kritisch. Burgemeester Paul Pesch memoreerde in zijn openingstoespraak aan de lange inspraakprocedure die nodig bleek. 

Bij de opening telde Oosterhof elf winkels, een bankkantoor én een postagentschap. Bezoekers troffen er de cafetaria van Jan van Etten, slagerij De Schouw (fam. De Jong), de groente- en bloemenzaak van Jo Versteeg, slijterij Van Gulick, drogisterij-parfumerie A. Melis- van der Sloot, stomerij Erko, discounter Korti (voorheen VéGé), een dependance van de Rabobank, verf- en behangzaak Hagenaars & Toonen, kapsalon Maison Marjean van Jan van der Weijden, rook- en lektuurshop S. van Es, brood- en banketbakkerij Jan van Haandel en supermarkt Spar van Jan Elberts, waar ook het postagentschap was te vinden. 

BRAND IN 1984

Negen jaar na de feestelijke opening, in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 augustus 1984, brandde Oosterhof tot de grond toe af. Deze krant deed in woord en beeld uitvoerig verslag van de calamiteit die ruim een week lang hét gesprek van de dag was. Te meer omdat op vrijdagavond twee Boxtelse jongens van vijftien en negentien jaar oud werden aangehouden die een zeventigjarige vrouw van haar tas beroofden in de Brugstraat. Tijdens het verhoor door de politie bekende het tweetal de brandstichting. De tieners gaven aan een inbraak te hebben willen plegen om uit de etalage van de drogist een camera en walkman te stelen. In 1985 heropende het winkelcentrum: mét afsluitbare toegangen. 

OP DE FOTO: Nadat in maart de eerste paal de grond in ging, werd winkelcentrum Oosterhof op woensdag 22 oktober 1975 feestelijk geopend. Voorzitter Rob van Reijsen van de plaatselijke NKOV-afdeling, die zelf modezaak Hoogenboom aan de Rechterstraat runde, hees een van de vier vlaggen met het logo van het winkelcentrum. Foto: Piet van Oers.