Hanny van Kleef (rechts) doet al sinds de opening van het winkelcentrum haar boodschappen bij de winkeliers in Oosterhof. Hier raakt de Boxtelse opnieuw aan de praat met een bekend gezicht nadat ze ervoor ook Bets Langenhuizen tegenkwam. Ondanks de verbouwing is het nog als vanouds boodschappen doen bij de overdekte promenade in Boxtel Oost.
Hanny van Kleef (rechts) doet al sinds de opening van het winkelcentrum haar boodschappen bij de winkeliers in Oosterhof. Hier raakt de Boxtelse opnieuw aan de praat met een bekend gezicht nadat ze ervoor ook Bets Langenhuizen tegenkwam. Ondanks de verbouwing is het nog als vanouds boodschappen doen bij de overdekte promenade in Boxtel Oost. Foto: Foto's: Bas van den Biggelaar.

Ook tijdens verbouwing Oosterhof is het er prima winkelen

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Waar ontmoet je elkaar nog in deze tijden? Nou, in Oosterhof bijvoorbeeld. Hanny van Kleef en Bets Langenhuizen halen hier al sinds jaar en dag hun boodschappen. En ook tijdens de verbouwing doen ze dit nog net zo graag. ,,Het is hartstikke fijn winkelen hier. Al hopen we nog wel op een goeie groentezaak. En een viswinkel!”

De renovatie van Oosterhof is vorige maand van start gegaan. Bij de noordelijke entree is een kleine nieuwe fundering gelegd: het winkelcentrum wordt hier minimaal uitgebreid. Hanny en Bets komen elkaar op die plek tegen. Even kletsen, zoals dat gaat. ,,Oosterhof is heel belangrijk”, zegt Hanny met klem. ,,Het is handig als je veel boodschappen te doen hebt. En ‘ge ziet elkaar eens’. Ik ga hier iedere dag naartoe.”

De twee Boxtelse vrouwen zijn hartstikke blij met de overdekte promenade in hun wijk. Al sinds dat Hanny en Bets in Boxtel-Oost wonen, halen ze er hun waren. De renovatie kan hun goedkeuring wegdragen. ,,Inmiddels mag het complex wel een opknapbeurt krijgen”, zegt Hanny. 

Vooralsnog merken ze helemaal niets van de verbouwing. Ja, er staan bouwhekken en er ligt dus al een nieuwe fundering voor de kleinschalige uitbreiding. Maar de entrees zijn goed bereikbaar evenals de winkels zelf. Dat hebben de ondernemers ook meer dan duidelijk gemaakt via de grote spandoeken op de tijdelijke hekken rondom het winkelcentrum waarop ook te zien is hoe het er na de verbouwing komt uit te zien. 

Ook DA Van den Biggelaar kan gewoon blijven draaien. Vorige week werd de zaak een meter smaller omdat de zijwand naar voren moest worden gehaald. De muur tussen drogisterij van Marc van den Biggelaar en de ruimte waar voorheen Aldi zat, wordt deze week gesloopt. Maar wie binnenloopt, ziet eigenlijk niet dat de winkel kleiner is geworden. ,,De meeste klanten hebben het pas in de gaten als ze er op gewezen worden. Wat dat betreft ben ik heel blij met hoe het nu gaat. Onze winkels kunnen gewoon openblijven”, vertelt Marc, tevens bestuurslid van de winkeliersvereniging. 

SCHUIVEN

Er komt echter een moment dat er ‘geschoven’ gaat worden. De drogisterij verwacht eind februari te verhuizen binnen de overdekte promenade. Marc: ,,De ruimtes worden casco opgeleverd, dus er moet dan nog van alles aan gebeuren. Dit moet in drie weken klaar zijn.”

De winkels komen niet alleen op een nieuwe locatie binnen pand, maar krijgen allemaal meer ruimte. Met name de Jumbo neemt flink in oppervlakte toe. In plaats van vier entrees, krijgt het winkelcentrum er twee: aan de zijdes van de twee grote parkeerplaatsen. Er komt één ruim gangpad met aan weerskanten de winkels. De Jumbo beslaat bijna helemaal het noordelijk deel, samen met cafetaria ‘t Lambertje, de rest verhuist naar de zuidkant.

Dat de supermarkt flink in oppervlakte groeit, vinden ook Hanny en Bets fijn. ,,Het enige wat we missen, is een groentewinkel. Vroeger zat die er wel: onder andere Kees de Jong en later de familie Van de Werdt”, zegt Hanny. ,,Of een viswinkel!”, vult Bets aan. Of allebei? ,,Dat mag ook!”

OP DE FOTO: Hanny van Kleef (rechts) doet al sinds de opening van het winkelcentrum haar boodschappen bij de winkeliers in Oosterhof. Hier raakt de Boxtelse opnieuw aan de praat met een bekend gezicht nadat ze ervoor ook Bets Langenhuizen tegenkwam. Ondanks de verbouwing is het nog als vanouds boodschappen doen bij de overdekte promenade in Boxtel Oost. Foto’s: Bas van den Biggelaar.

Verbouwing winkelcentrum Oosterhof 2022.
Marc van den Biggelaar wijst op de wand die naar voren is verplaatst waardoor zijn drogisterij tijdelijk wat kleiner is.
Een van de leegstaande ruimtes wordt door diverse ondernemers gebruikt als opslag. En de werklui die de renovatie uitvoeren, gebruiken de plek als kantine en kantoor.
Hanny van Kleef (rechts) doet al sinds de opening van het winkelcentrum haar boodschappen bij de winkeliers in Oosterhof.
Verbouwing winkelcentrum Oosterhof 2022.
Naast de noordelijke entree van Oosterhof is een fundering gestort voor een deel van de kleine uitbreiding die hier wordt gerealiseerd.
Verbouwing winkelcentrum Oosterhof 2022.
Verbouwing winkelcentrum Oosterhof 2022.
Verbouwing winkelcentrum Oosterhof 2022.
Verbouwing winkelcentrum Oosterhof 2022.
Verbouwing winkelcentrum Oosterhof 2022.
Verbouwing winkelcentrum Oosterhof 2022.