Aan de Romeinseberg in Esch brandde op oudejaarsdag aan het begin van de avond een schuur uit. Er vielen geen gewonden.
Aan de Romeinseberg in Esch brandde op oudejaarsdag aan het begin van de avond een schuur uit. Er vielen geen gewonden. Foto: Fam. Meulendijks.

Is er brand in Esch, dan komt eerst Haaren helpen

Algemeen Esch (c) Nieuws (c)

Bij de brand aan de Romeinseberg in Esch kwam op oudejaarsdag een tankautospuit van de brandweer Haaren als eerste in actie. Een Boxtelse blusploeg verleende assistentie. Navraag leert dat - ondanks de gemeentelijke herindeling - Esch qua brandweerzorg voorlopig aangewezen blijft op het Haarense korps.

Recent zijn de Brabantse veiligheidsregio’s gestart met een interregionale samenwerking om zo snel mogelijk brandweerzorg te kunnen verlenen. Die is daarmee niet meer afhankelijk van de veiligheidsregio waarin de gemeente, het dorp of de stad ligt, maar afhankelijk van welk korps het snelst ter plaatse kan zijn. Dat meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio Brabant-Noord. En dus komt in Esch momenteel de eerste tankautospuit uit de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, ondanks dat de gemeente Boxtel onderdeel is van veiligheidsregio Brabant-Noord. In de toekomst zou dit kunnen wijzigen als bijvoorbeeld een kazerne wordt verplaatst of het wegennet verandert.

OP DE FOTO: Bij de brand aan de Romeinseberg in Esch op oudjaarsdag kwam de brandweer eerst uit Haaren en was het korps uit Boxtel slechts ondersteunend. Foto: eigen collectie.