Wahab Moseni voor zijn toekomstige pizzeria annex grillroom Chiosco aan de oostzijde van Oosterhof.
Wahab Moseni voor zijn toekomstige pizzeria annex grillroom Chiosco aan de oostzijde van Oosterhof. Foto: Pål Jansen.

Wahabs droom van eigen onderneming komt uit

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

,,Een heerlijk lamskoteletje. Sowieso ga ik voor kwaliteit vlees. En natuurlijk lekkere pizza’s”, vertelt Wahab Roshemi over zijn nieuwe zaak Chiosco. De kersverse Boxtelse ondernemer opent over een kleine twee maanden zijn pizzeria/grillroom in de kiosk aan de oostzijde van Oosterhof.

Het klopt dat er meerdere pizzeria’s en grillrooms zijn in Boxtel, erkent Wahab. ,,Maar niet in deze wijk! Naast cafetaria ‘t Lambertje ben ik straks de enige horecagelegenheid in Boxtel Oost. Je hebt hier ook veel gratis parkeerplaatsen en een mooie omgeving.” Wahab wil met Chiosco zijn gasten bedienen met kwaliteitsvlees en goede pizza’s. De Afghaanse Boxtelaar vluchtte in 2000 uit Mazar-i-Sharif en belandde uiteindelijk in Nederland in de horeca. ,,Ik heb zelf jarenlang voor restaurants in de regio gewerkt maar vind het nu tijd worden voor mijn eigen zaak.”

VRIEND

Bij het opzetten van zijn droom, heeft Wahab hulp gekregen van Ahmad Alizadah, een goede vriend uit Tilburg die daar bekend is van zijn restaurant Sarban aan de Besterdring. Naast zijn werk als horecaondernemer begeleidt hij ook jongvolwassen asielzoekers - driehonderd inmiddels - die zonder ouders naar Nederland vluchtten om ook zelfstandig te worden. ,,Wahab valt hier niet onder, voor hem doe ik dit als vriend”, benadrukt Alizadah. Maar zijn ervaring om startende horecaondernemers te helpen, komt hier wel goed van pas, zegt de Tilburger. ,,Voor veel mensen is de stap om zelf iets te starten, groot. Je gaat investeren, gaat schulden aan en neemt risico’s. Dus help ik hen om met een solide basis te beginnen.”

Momenteel wordt de kiosk, waarin voorheen onder andere de Poolse specialiteitenzaak Lukullus, dierenzaak Dobey en slijterij Gall & Gall gevestigd waren, flink verbouwd: zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Wahab verwacht dat het pand medio februari wordt opgeleverd. Enkele weken erna hoopt hij te kunnen beginnen met Chiosco.

OP DE FOTO: Wahab Roshemi begint een pizzeria/grillroom in de kiosk aan de oostkant van winkelcentrum Oosterhof. Foto: Pål Jansen.