In plaats van linksaf, moeten fietsers in de toekomst eerst een stukje rechtdoor om vervolgens om de kiosk bij Oosterhof heen te fietsen.
In plaats van linksaf, moeten fietsers in de toekomst eerst een stukje rechtdoor om vervolgens om de kiosk bij Oosterhof heen te fietsen. Foto: Pål Jansen.

Fietspad bij Oosterhof verandert na verbouwing winkelcentrum

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Het stukje fietspad aan de oostzijde van Oosterhof, wordt na de verbouwing van het winkelcentrum verlegd. Dit laat Corné de Jong namens de vereniging van eigenaren weten. ,,De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering ervan.”

De scherpe bocht waarbij tegemoetkomende fietsers en scooterbestuurders weinig zicht op elkaar hebben, zorgt momenteel dikwijls voor heikele situaties. Immers, de tweewielers hebben weinig zicht als ze op de bocht afrijden. Daarom wordt deze verlegd: bezien vanuit het winkelcentrum komt het fietspad aan de rechterkant te liggen van de kiosk. 

OMGEVING

Zo ver is het allemaal nog niet: De Jong van de vve verwacht dat de omgeving pas over een jaartje wordt aangepakt. Immers, naar verwachting wordt de renovatie van Oosterhof eind dit jaar opgeleverd. 

Afgelopen september kregen omwonenden van het winkelcentrum tekst en uitleg over wat er met de omgeving zou gebeuren. De gemeente grijpt de renovatie van Oosterhof ook aan om in de omgeving aanpassingen te doen. 

ASFALT

Aan de noordzijde wordt het fietspad geasfalteerd. Aan de zuidkant wordt een laan in het midden van de parkeerplaatsen gelegd en komt bestrating te liggen die het geluid van winkelwagentjes moet dempen. Naast extra groen komen er ook zes parkeerplaatsen bij in de buurt van het winkelcentrum. Het bevoorraden van de winkels gebeurt na de renovatie alleen nog aan de zuid- en westzijde van de overdekte promenade.

OP DE FOTO: In plaats van linksaf, moeten fietsers in de toekomst eerst een stukje rechtdoor om vervolgens om de kiosk heen te fietsen. Dit stukje fietspad aan de oostzijde van Oosterhof wordt na de verbouwing veranderd. Foto: Pål Jansen.