Kademuur van de vijver bij het gemeentehuis wordt compleet opnieuw gevoegd in 2022. Wanneer het precies wordt uitgevoerd, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het weinig tot geen verkeershinder zal opleveren.
Kademuur van de vijver bij het gemeentehuis wordt compleet opnieuw gevoegd in 2022. Wanneer het precies wordt uitgevoerd, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het weinig tot geen verkeershinder zal opleveren. Foto: Pål Jansen

Voegwerk kademuur wordt opnieuw gevoegd

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

De kademuur van de gemeentevijver wordt dit jaar volledig opnieuw gevoegd. De werkzaamheden worden vanaf een ponton op het water uitgevoerd.

Het voegwerk toont tekenen van verval en begint op diverse plekken los te laten. Van enorme schade is geen sprake volgens een gemeentewoordvoerder. Maar om erger te voorkomen is ervoor gekozen om dit jaar alles bij te werken. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog niet bekend. Voor de gehele klus is 12.000 euro gereserveerd. 

Op termijn staat er nóg een werkje te wachten bij de vijver op de hoek van de Dr. Van Helvoortstraat en Mgr. Bekkersstraat. In 2025 worden de metalen leuningen op de kademuur opnieuw behandeld om corrosie te voorkomen. Daarvoor reserveert Boxtel 11.000 euro. Indien nodig wordt dan ook herstel van metselwerk meegenomen. 

RELING SPOORTUNNEL

Dit jaar krijgt ook het hekwerk in de spoortunnel van de Oirschotseweg zijn periodieke opknapbeurt, iets wat iedere zeven jaar wordt gedaan. De gemeente laat de stalen relingen aan weerszijden in zijn geheel weghalen voor een conserveringsbehandeling. Er komen tijdelijke leuningen voor in de plaats. 

Verkeer kan tijdens verwijderen en herplaatsen van de relingen gewoon gebruik maken van de spoortunnel, al moeten bestuurders wel rekening houden met de afsluiting van een halve rijbaan. Dit gebeurt tweemaal en duurt telkens één à twee dagen. 

Ook van deze klus is nog niet precies bekend wanneer die wordt uitgevoerd. Boxtel heeft 50 mille gereserveerd voor het onderhoudswerk.

OP DE FOTO: De kademuur van de vijver bij het gemeentehuis wordt compleet opnieuw gevoegd in 2022. Wanneer het precies wordt uitgevoerd, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het weinig tot geen verkeershinder zal opleveren. Foto: Pål Jansen.

Het hekwerk in de spoortunnel Oirschotseweg moet dit jaar opnieuw worden geconserveerd.