Afbeelding
Foto: Linda van de Wiel

What’s Up, kerstboomsjouwers?

Algemeen Boxtel Oost (c) Nieuws (c)

Met 50 cent per stuk zijn ze er niet rijk van geworden, maar de zusjes en Rochell (10) en Isabell (8) Cornis en vriendinnetje Kyandra Medina (9) sleepten woensdagmiddag toch drie kerstbomen naar het inzamelpunt bij gemeenschapshuis De Rots in Boxtel. Op verschillende plekken in de Boxtelse dorpskernen kon men de sparren inleveren voor een kleine vergoeding. 

Jullie hebben drie kerstbomen. Hoe komen jullie hieraan? Rochell: ,,We hebben er een van onszelf. Eén kerstboom vonden we in een voortuin en eentje lag naast het fietspad in de buurt.”

Verzamelen jullie elk jaar kerstbomen? Isabell: ,,Rochell en ik doen het nu voor de tweede keer. Meestal doen mijn broers het. Zij verzamelen er dan heel veel. Maar zij hadden dit jaar geen zin en daarom gaan wij.” Kyandra: ,,Voor mij is het de eerste keer dat ik een kerstboom naar een verzamelpunt breng.”

Jullie hebben nu ieder 50 cent per persoon verdiend. Gaan jullie het volgend jaar weer doen? En zo ja, wat doen jullie dan om meer geld te verdienen? Rochell: ,,Jazeker! Ik ga dan elke dag kijken op plekken waar weleens kerstbomen liggen, zoals in de speeltuin.” Isabell: ,,Of ik bij mensen aan durf te bellen? Dat vind ik wel spannend maar als Rochell en Kyandra meegaan, durf ik wel.” Kyandra: ,,Ik wil het volgend jaar ook nog wel een keer doen. Ik vind de ideeën van Rochell en Isabell wel goed. Daar doe ik graag aan mee.”

Vinden jullie het jammer dat jullie kerstboom weer weg is? Kyandra: ,,Ja best wel, het is altijd gezellig als de kerstboom staat.” Rochell: ,,Ja dat vind ik ook. Maar het is dan altijd wel een beetje krap in huis.” Isabell: ,,En toen we hem zondag opruimden, lag hij in de tuin. Dat is balen, want dan hebben we bijna geen ruimte om onze fietsen te stallen.”

Hebben jullie altijd een echte of een kunstboom? Kyandra: ,,Wij hebben een kunstboom. Dat vind ik ook het mooist, vooral de naalden.” Rochell: ,,Wij hebben altijd een echte boom. Dat vind ik cool. Bij een kunstboom zie je allemaal ijzer. Het nadeel van een echte boom zijn de beestjes. Vorig jaar zat de boom vol spinnen…” 

OP DE FOTO: Van links naar rechts: Kyandra, Isabell en Rochell.