Kapster Sabine Mestrum van Studio Blend is maar aan het klussen geslagen tijdens de lockdown.
Kapster Sabine Mestrum van Studio Blend is maar aan het klussen geslagen tijdens de lockdown. Foto: Pål Jansen.

‘Ik kan niet meer kijken naar persconferentie’

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Meer dan verrast is Sabine Mestrum met de tussenstand van haar crowdfundingsactie om kapsalon Studio Blend aan de Stationsstraat in Boxtel overeind te houden. De eigenaresse en kapster haalde in een dag tijd ruim drieduizend euro op. 

Net als veel collega-ondernemers in haar branche moet Sabine ieder dubbeltje omdraaien, dus de inkomsten zijn meer dan welkom. ,,Ik maak ook geen aanspraak op steun vanuit de overheid”, vertelt de Boxtelse. In september 2020 schreef ze haar zaak pas in bij de Kamer van Koophandel en de deur van Studio Blend ging in april vorig jaar voor het eerst open. ,,Met mijn klandizie zit het goed, maar ik heb in het begin natuurlijk veel moeten investeren om te kunnen beginnen: inboedel, inkoop van spullen, enzovoort.”

De afgelopen omzetloze maand kan Sabine als startend zelfstandige absoluut niet gebruiken. Aangezien het coronavirus nog steeds om zich heen grijpt, vreest de haarspecialist het ergste voor haar bedrijf: dat blijft nog wel even gesloten, is ze bang. ,,Dit was het dan, dacht ik.” 

GOD ZEGENE DE GREEP

Een crowdfunding zou misschien nog kunnen; God zegene de greep. ,,Ja, wat moet ik vragen? Ik keek naar vergelijkbare ondernemingen wat die vroegen.” Nadat ze haar verhaal deelde via sociale media met een link naar de crowdfunding op de website GoFundMe, kwam er toch binnen een dag ruim drie mille binnen. ,,Dat had ik nooit verwacht. Veel donateurs zijn bestaande klanten, maar er zitten ook mensen tussen die ik totaal niet ken.”

Hoewel dolgelukkig met de onverwachte steun, is Sabine er nog niet, beseft ze. De hoop dat ze na morgen, vrijdag 14 januari weer open kan, heeft ze inmiddels laten varen. Of ze naar de persconferentie gaat kijken? ,,Nee, dat kan ik niet meer. Ik lees altijd achteraf wat de maatregelen zijn. Het is gewoonweg irritant, mensen die door elkaar praten... hier mag niks, iedereen gaat naar België... Er komt dan wat frustratie naar boven inderdaad. Ik weet, het virus bestaat. Maar zelf ben ik nooit besmet, klanten niet, alle werkplekken zijn op geruime afstand van elkaar: hoe veilig kan je werken?”

OP DE FOTO: Kapster Sabine Mestrum van Studio Blend is maar aan het klussen geslagen tijdens de lockdown. Foto: Pål Jansen.