Vlnr: Bart van Abeelen en zijn kinderen Lynn en Dex poseren met Wilbert Swinkels van het Boeremèrt-comité. De twee jonge Liempdenaren wonnen de prijsvraag die de organisatoren van het Liempdse evenement hielden tijdens de kribkesroute. (Foto: Gerard Schalkx).
Vlnr: Bart van Abeelen en zijn kinderen Lynn en Dex poseren met Wilbert Swinkels van het Boeremèrt-comité. De twee jonge Liempdenaren wonnen de prijsvraag die de organisatoren van het Liempdse evenement hielden tijdens de kribkesroute. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Lynn en Dex slepen Boeremèrtprijs in de wacht

Algemeen Liempde (c) Cultuur & Kunst (c) Nieuws (c)

‘Wij komen tweede paasdag naar de Boeremèrt als we onze kinderen ‘terug in d’n tèd’ kunnen laten gaan’. Met deze slagzin wonnen Lynn en Dex van Abeelen uit Liempde de prijsvraag bij de Boeremèrtkerststal in het Concordiapark.  

De twee jonge Liempdenaren kregen van Wilbert Swinkels van het Boeremèrtcomité een - hoe kan het ook anders - klumpkesbrood van bakkerij Van Eijndhoven. En gratis toegangskaarten voor het evenement op tweede paasdag. De winnaars moesten daarvoor niet alleen een slagzin bedenken. Ook moest worden geraden hoeveel klompen waren verwerkt in het tot kerststal omgebouwde kassahokje van de Boeremèrt. Het bleken er achttien. Karlijn van de Loo en Marleen van Gerven wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs.

DEFINITIEF BESLUIT

Met de ludieke actie wil de organisatie de mensen alvast warm maken voor het jaarlijkse Liempdse evenement. Er wordt volop ingezet om de Boeremèrt op maandag 18 april door te laten gaan, aldus voorzitter Jan van der Weijden: ,,We zetten nu alles op alles. In de tweede week van maart echter nemen we een definitief besluit. Als er dan nog beperkende maatregelen gelden, kunnen we niet het risico lopen om verplichtingen (zoals inkoop - red.) aan te gaan. Maar ook richting de mensen die meehelpen, zou het niet netjes zijn om pas vlak voor tweede paasdag alles af te gelasten.”

De nostalgische jaarmarkt, waarbij bezoekers worden teruggevoerd naar (over)grootmoeders tijd, werd in 2019 voor het laatst gehouden. Een jaar eerder begon de organisatie net aan een vernieuwingsslag: de Boeremèrt is sindsdien ‘van alle tijden’. Maar door corona bleef het de afgelopen twee jaren stil in Liempde op tweede paasdag. 

Van der Weijden, die vorig jaar het voorzitterschap overnam van Joep Smits, benadrukt dat de vernieuwingsslag die enkele jaren terug van start ging, wordt doorgezet. Zo waren er tijdens de laatste editie onder meer voetbalrobots te zien, een hilarische act van soldaten en kletterende ridderzwaarden.

OP DE FOTO: Bart van Abeelen en zijn kinderen Lynn en Dex poseren met Wilbert Swinkels van het Boeremèrt-comité. De twee jonge Liempdenaren wonnen de prijsvraag die de organisatoren van het Liempdse evenement hielden tijdens de kribkesroute. (Foto: Gerard Schalkx).