Bevers van Scouting Boxtel kruien zand tegen een flinke bult op.
Bevers van Scouting Boxtel kruien zand tegen een flinke bult op. Foto: Erik Weug.

Bevers Scouting Boxtel zoeken extra leiding

Algemeen Nieuws (c)

Scouting Boxtel is voor haar bevers, kinderen van vijf tot zeven jaar, op zoek naar extra leiding. Het team kan versterking gebruiken. Wie houdt van buitenspelen in de natuur en ook nog eens een beetje avontuurlijk en creatief is aangelegd, kan zijn hart ophalen bij de bevers.

Hutten bouwen, een actief bosspel spelen, klimmen en klauteren, tijdens de wekelijkse opkomsten van de bevers valt altijd van alles te beleven. Spelenderwijs leren de kinderen samenwerken en doen ze verschillende vaardigheden op. 

De beverleiding doet volop mee aan de activiteiten om de kinderen uit te dagen en te ondersteunen in hun ontwikkeling. Een staflid staat dan ook niet langs de lijn maar begeeft zich vol in het spel. Een dosis speelsheid en energie, gekoppeld aan organisatietalent en verantwoordelijkheidsgevoel is dan ook ideaal. 

De bevers zijn jongens en meisjes van vijf tot zeven jaar, maar ondanks hun jonge leeftijd kunnen ze al veel en zijn ze er altijd voor in om nieuwe dingen te ontdekken. Iedere week bedenkt de leiding een uitdagend programma, passend bij de thema’s van Scouting. Ze gaan bijvoorbeeld naar Sparrenrijk om daar op ontdekkingstocht te gaan in de natuur. Als beverleiding is er veel ruimte voor eigen ideeën en creativiteit. Daarnaast krijgen belangstellenden bij Scouting Boxtel de kans om in één jaar tijd hun leidingkwalificatie te halen en zijn er veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Wie creatief, ondernemend, enthousiast is en minimaal achttien jaar, kan contact opnemen met de scoutinggroep via bevers@scoutingboxtel.nl.

OP DE FOTO: Bevers kruien een lading zand tegen een flinke bult op. Een leidster steekt een handje toe. Foto: Erik Weug.