Sinds dinsdag geldt in de Achterberghstraat eenrichtingverkeer. Dit in verband met werkzaamheden aan een waterleiding.
Sinds dinsdag geldt in de Achterberghstraat eenrichtingverkeer. Dit in verband met werkzaamheden aan een waterleiding. Foto: Jan Hermens

Tijdelijk eenrichtingverkeer in Achterberghstraat

Algemeen Verkeer & Infrastructuur (c) Selissenwal (c) Nieuws (c)

De borden in de Achterberghstraat zijn niet te missen. Er geldt sinds dinsdag eenrichtingverkeer. Dat is tijdelijk, vanwege werkzaamheden. Omwonenden merken morgenochtend mogelijk dat er weinig of geen water uit de kraan komt.

,,Aannemer Hurkmans werkt in opdracht van Brabant Water aan een nieuwe transportleiding”, meldt een woordvoerder van de gemeente Boxtel. ,,De werkzaamheden duren ongeveer zes weken en vinden in deze periode plaats omdat er nu minder water gebruikt wordt dan in de zomer.”

OOST NAAR WEST

Om zo min mogelijk verkeershinder te veroorzaken, is ervoor gekozen tijdelijk eenrichtingverkeer in te stellen in de Achterberghstraat. Verkeer mag gewoon van oost naar west rijden, maar in tegengestelde richting niet. 

De klus kan betekenen dat er soms geen, weinig of bruin water uit de kraan komt op een aantal plaatsen in de omgeving van de werkzaamheden. Dat is morgenochtend mogelijk het geval bij de adressen Achterberghstraat 2 tot en met 12 en de Speelmanstraat 1a tot en met 5. In de Van de Venstraat 1 tot en met 9 kan tot een uur of twee ‘s middags sprake zijn van verminderde waterdruk of bruin water. Op de website www.waterstoring.nl is nadere informatie te vinden als hier sprake van is. (Foto: Jan Hermens).