De showroom van Van Driel Exclusief komt midden in de Stationsstraat te liggen. De oude gevel is inmiddels verwijderd.
De showroom van Van Driel Exclusief komt midden in de Stationsstraat te liggen. De oude gevel is inmiddels verwijderd. Foto: Pål Jansen

Ondernemer kijkt uit naar opening Van Driel Exclusief

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Economie (e) Nieuws (c)

Het voormalige pand van onder andere drukkerij Tielen en later kunstatelier Tinks krijgt een bijzondere bestemming. Bart van Driel is daar bezig met het opzetten van een showroom met speciale auto’s. Recent is de kenmerkende pui verwijderd en wordt er gewerkt aan een nieuwe gevel voor het bedrijf: Van Driel Exclusief.

,,Er zijn ontzettend veel mensen nieuwsgierig: ik krijg de meest uiteenlopende vragen”, zegt Van Driel. De voormalig inwoner van Liempde, die nu naast zijn toekomstige showroom aan de Stationsstraat woont, kan er wel om lachen. Momenteel is bijvoorbeeld de voorkant dichtgetimmerd omdat er een nieuwe gevel in komt. En ja, dan kunnen de voorbijgangers niet meer naar binnen blieken. ,,Dat is niet omdat ik pottenkijkers wil voorkomen, maar omdat iedereen anders zomaar binnen kan lopen”, gniffelt Van Driel. ,,Ik hoor ook nog wel eens de opmerking voorbij komen of het wel zo’n goede plek zou zijn voor een autoshowroom, loopt dat wel?”

En dat is nu het eigenaardige; zijn zaak is nog niet open, maar veel passanten vragen er al naar. De autodealer koos juist de Stationsstraat vanwege de ligging in het centrum: diverse exclusieve merken plaatsen ook showrooms midden in de stad, waar de meeste autohandels juist op bedrijventerreinen zijn gevestigd. ,,Mijn klanten ontvang ik aan ‘de achterkant’”, licht Van Driel toe. Die ingang ligt aan het parkeerterrein bij de Pierre Janssenstraat. 

De afgelopen twee jaar is er op gezette tijden gewerkt aan de hal van de voormalige drukkerij. De grijze massa is omgetoverd tot een lichte en vers gestuukte ruimte. ,,En in het midden van de showroom plaatsen we nog een bar om onze gasten te ontvangen”, vertelt de ondernemer enthousiast.

FAMILIEBEDRIJF

Van Driel is al enige poos actief in de autobranche. Voordat hij zijn eigen onderneming startte, werkte hij in het gelijknamige Liempdse familiebedrijf aan de Boxtelseweg. In de zaak aan de Stationsstraat komen jong gebruikte, exclusieve Mercedessen te staan. Deze worden al online aangeboden, maar nog niet vanuit de showroom verkocht.

In de loop van het jaar verwacht hij de deuren te kunnen openen, maar een datum kan de autohandelaar nog niet noemen. Eind 2019 kondigde Van Driel zijn onderneming al aan in deze krant. Dat was nog vlak voor de coronacrisis begon. Hij hoopte toen al eerder van start te kunnen, maar onder meer vanwege levertijden van bouwmaterialen en het vergunningstraject bij de gemeente heeft de oplevering van zijn zaak wat langer geduurd. 

OP DE FOTO: De showroom van Van Driel Exclusief komt midden in de Stationsstraat te liggen. De oude gevel is inmiddels verwijderd.