Diverse bezoekers van de Markt kwamen al aan het einde van de middag af op het horeca-initiatief om een versnapering af te halen.
Diverse bezoekers van de Markt kwamen al aan het einde van de middag af op het horeca-initiatief om een versnapering af te halen. Foto: Peter de Koning.

Horeca moet zoeken naar andere oplossingen

Algemeen Centrum-Breukelen (c) Nieuws (c)

Na overleg met de gemeente Boxtel staan er vanavond geen buitenbars meer bij horeca rond de Markt. ,,Je voorkomt niet dat mensen elkaar treffen en de eerste avond was het druk”, zegt ondernemer Claire Wijnstok van Le Temps Perdu. 

Bij vijf horecazaken rond de Markt konden centrumbezoekers een versnapering of drankje afhalen. Dit bleek ook in trek: aan het eind van de middag kwamen de eerste mensen al af op de afhaalservice van de uitbaters. Ook in de avond trok het initiatief publiek. Er was aangekondigd dat de versnaperingen ‘to-go’ waren, zodat mensen zouden doorlopen. Van een grote menigte was dan weliswaar geen sprake, wel bleven verschillende groepen rond de kroegen hangen. Rond negen uur kwam de politie poolshoogte nemen op de Markt, zo rond het moment dat de barretjes weer dicht gingen. 

De uitbaters hadden op voorhand overleg gehad met de gemeente en ook achteraf, volgens Wijnstok. ,,De gemeente vond deze opzet te risicovol, dus we moeten iets anders verzinnen”, aldus de ondernemer. ,,Wij willen verder ook geen onnodige risico’s nemen, maar we moesten iets proberen.”

De bedoeling was dat er ook vanavond weer buitenopstellingen waren, maar die zijn dus geannuleerd. 


OP DE FOTO: Diverse bezoekers van de Markt kwamen al aan het einde van de middag af op het horeca-initiatief om een versnapering af te halen. Op verschillende plekken ontstond ‘s avonds echter groepsvorming.