De trollen, een welpengroep, spelen hier in de sneeuw. (Foto: Scouting Boxtel).
De trollen, een welpengroep, spelen hier in de sneeuw. (Foto: Scouting Boxtel). Foto: Scouting Boxtel


Scouts mogen weer samenkomen

Na enkele weken van online opkomsten stonden de Boxtelse scouts vorige week te juichen toen ze weer echt bijeen mochten komen. Al was het dan ook buiten.

In de regelgeving en de routekaart van de Rijksoverheid is onderscheid gemaakt tussen onderwijs en sport en jeugdactiviteiten. Uit vrees voor de Britse coronavariant liet de overheid in eerste instantie alleen ruimte voor jeugd om te sporten. Sinds begin februari mogen jeugdactiviteiten als scouting ook weer fysiek doorgaan, maar niet binnen. Dat meldt Scouting Nederland op haar website.

De Boxtelse scouts waren vorige week in ieder geval blij dat ze elkaar weer zagen en lekker buiten in actie konden komen. De gidsen stookten een kampvuur, de welpen gingen het bos in en de trollen speelden in de sneeuw.

VOORJAARSSPEURTOCHT

Om ook anderen van de buitenlucht te laten genieten, houdt Scouting Boxtel een voorjaarsspeurtocht voor jong en oud. Ook niet-leden zijn welkom om mee te doen. De speurtocht is nog beschikbaar tot en met 28 februari en is te vinden via de website www.scoutingboxtel.nl/voorjaarsspeurtocht. Deelname is gratis.