Combinatie95 schuift nieuwkomer Hans Heesen naar voren als kandidaat-wethouder voor onder meer financiën.
Combinatie95 schuift nieuwkomer Hans Heesen naar voren als kandidaat-wethouder voor onder meer financiën. Foto: Peter de Koning

'Lokale lasten
stijgen alleen met
inflatiecorrectie'

Financieel staat Boxtel voor een grote uitdaging. Desondanks wil de nieuwe coalitie de lokale lasten niet verder te laten stijgen dan de inflatiecorrectie. Dat zegt Hans Heesen, politiek nieuwkomer én beoogd wethouder van financiën.

Heesen (47, foto onder) is docent financiële strategie aan de Hogere Agrarische School (HAS) in 's-Hertogenbosch en stond als nummer vijf op de verkiezingslijst van Combinatie95. Daarmee verwierf hij zich een raadszetel, maar die ruilt hij in voor een plek het nieuwe college van B en W.

'De lokale lasten zijn belangrijk als inkomstenbron om alle gemeentelijke taken uit te voeren en lokale voorzieningen in stand te houden', zo is te lezen in het beleidsakkoord Samen aan de slag. Boxtel scoort gemiddeld als het gaat om onroerende-zaakbelasting, rioolrechten en afvalstoffenheffing, is de conclusie. Toch wijken de drie partijen niet af van het beleid in de afgelopen jaren: namelijk dat de lasten voor Boxtelse burgers alleen worden verhoogd als prijsstijgingen daarom vragen.

In dat college houdt Heesen zich niet alleen bezighouden met financiën, maar ook met jeugdzorg, onderwijs, sport en cultuur. Bij de presentatie gaf hij aan snel scholen en clubs wil gaan bezoeken om kennis te maken. Boxtelaren kunnen kandidaat-wethouder Hans Heesen onder meer kennen vanuit zijn activiteiten bij de hockeyclub, de scouting en kerkkoren.