Kunstenaar toont een coronakrant

Beeldend kunstenaar Jan de Hoogh toont een coronakrant in de bibliotheek van Boxtel. Het is de NRC van 8 juni 2020, drie maanden ná de eerste coronadode in maart.

Deze krant toont op indringende wijze welke invloed Covid-19 heeft op iedereen, wereldwijd. In deze editie van de NRC zijn alle artikelen afgeplakt die corona-gerelateerd zijn. Het laat zien hoe de pandemie, zelfs na drie maanden, nog steeds het nieuws beheerste. Binnenlands nieuws, buitenlands nieuws, economie of sport, corona is hét belangrijkste onderwerp. Zelfs advertenties ontkomen er niet aan. Het leek alsof er niets anders meer gebeurde in de wereld. Toch waren er 8 juni ook de protesten 'Black lives matter' na de dood van George Floyd. Deze zijn echter van ondergeschikt belang in de krant.

Maar ook nu, na meer dan een half jaar, blijft corona het voornaamste onderwerp van radio, TV en de krant. Corona domineert natuurlijk niet alleen het nieuws, het heeft een enorme invloed op iedereen, wereldwijd. Burgers, politici en wereldleiders, niemand ontkomt er aan. De krant van 8 juni 2020 toont dit op indringende wijze. Hij is te zien tot en met 31 oktober.