Culturale uitverkocht

De opening van het cultureel seizoen in Boxtel is zaterdag 19 september vanaf 20.00 uur. De zogeheten Culturale is door alle coronaperikelen anders van opzet dan gebruikelijk. In Podium Boxtel spelen de bands Saab en vanBakkus, in twee verschillende zalen. De avond is uitverkocht.

Het programma draait om de toetreding van het dorp Esch tot de gemeente Boxtel, per 1 januari 2021. Het zogeheten Bell-jaar (Boxtel, Lennisheuvel, Liempde, Esch) begint niet voor niets op 19 september. Esch krijgt een warm welkom, zo is de bedoeling, en daar wordt op tal van manieren hard aan gewerkt.

De bands vanBakkus en Saab vermaken zaterdag het publiek. Het aantal bezoekers is beperkt. De avond is dan ook uitverkocht. Of uitverkocht, de entree is gratis, maar er moest wel gereserveerd worden en het maximale aantal bezoekers is bereikt.

De band vanBakkus heeft speciaal voor de Culturale zijn bezetting aangepast. De groep telt speciaal voor de lokale opening van het culturele seizoen muzikanten uit Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel. De band heeft voor zaterdag een voorstelling samengesteld met een verhaallijn.

De andere band die de Culturale opluistert, is Saab. De wortels van deze groep liggen in Esch. Leadzanger Gerrit Stubbe: ,,Saab bestaat gedeeltelijk uit blazers. We brengen dan ook nummers waarin die instrumenten tot hun recht komen."