Onthulling van Keltisch kruis in Sint-Petrusbasiliek

De Boxtelse beeldhouwer Marten Groen heeft in witte steen een Keltisch kruis gemaakt met oude en nieuwe afbeeldingen. Dit wordt zaterdag 19 september onthuld. Het programma begint om 16.00 uur, duurt ongeveer een uur en kent geen pauze. De entree is gratis.

Het wordt omlijst door harpmuziek, een inleiding en enkele gedichten. Het thema is Vrede in het voetspoor van Abraham/Ibrahim.

Dit voorjaar kon de onthulling niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Nu vormt deze concertlezing de afsluiting van het vredesproject Voetstap, waarbij ontmoeting tussen culturen centraal stond. Vorig jaar begon het project tijdens de Culturale in Podium Boxtel, ook nu is opnieuw gekozen voor de datum van de Culturale. Bezoekers kunnen ’s middags naar de basiliek en ‘s avonds naar Podium Boxtel. In de kerk is ook een kleine expositie van de kunstwerken van het project en een impressie van project Voetstap 2019-2020.

In de inleiding zal Corrie Terlouw, voormalig predikant van de protestantse gemeente, vertellen over oude Keltische afbeeldingen als symbolen van vrede. Marten Groen toont hoe hij het nieuwe Keltisch kruis heeft gemaakt.

REIZEND BESTAAN

Het is de bedoeling dat het Keltisch kruis een reizend bestaan krijgt. Het is na 19 september beschikbaar voor lezingen, diensten en meditatieve bijeenkomsten.