Afbeelding
Foto:

Expositie in MuBo

Kunstenaars vertellen over hun werk

In het kader van de lopende kunstexpositie ‘Water & Vuur’ in Museum Boxtel (MUBO) verzorgen twee van de dertien exposerende kunstenaars op zondag 20 september om 11.15 uur een lezing over hun werk. Dat zijn Marleen B. Berg en Willem van Spronsen.

Beide kunstenaars spreken over de wijze waarop zij zich hebben laten inspireren door het thema ‘Water & Vuur’ bij de totstandkoming van hun werken voor deze expositie. Een kijkje in de gedachtewereld van de kunstenaar, het verhaal achter hun kunstwerk en de gebruikte technieken.
Voor de pauze kunnen de bezoekerscluisteren naar kunstenaar Willem van Spronsen, die zijn presentatie de titel ‘werken met passie en vuur’ heeft meegegeven. Hij vertelt hoe hij als tekenaar, schilder, schrijver en maker van iconen iedere dag met lief en leed aan het werk is. Soms in zijn atelier in Drenthe, dan weer tijdens zijn grote reizen naar China, Afrika, Moskou of New York of soms dichter bij huis in Praag, Boedapest, Malta of Parijs. Willem van Spronsen heeft het vak geleerd van zijn oude leermeesters Marten Toonder, Theo Swagemakers, Otto de Kat, Nicolaas Wijnbergen en Jan van Spronsen.

Na de pauze is het de beurt aan kunstenaar Marleen B. Berg. De titel van haar lezing luidt ‘God, mijn moeder'. Zij associeert het thema 'Water & Vuur' met oerkrachten, vol beweging, zowel verwoestend als leven gevend en vertelt hoe haar serie ‘God, mijn moeder’ vanuit het thema is ontstaan. De toehoorder wordt meegenomen in haar zoektocht naar beelden die weergeven wat ze voor ogen had. Vervolgens bespreekt zij haar techniek om die beelden tastbaar te maken.

De lezing start om 11.15 uur. MUBO is open vanaf 10.45 uur en voldoet als gecertificeerd museum aan het corona-protocol van de museumvereniging (www.muboboxtel.nl). Om die reden kunnen maximaal twintig deelnemers de lezing bijwonen en is het verplicht voor belangstellenden om zich van tevoren aan te melden op info@muboboxtel.nl of telefonisch bij Willem van Vossen op 06-16 04 18 98. De entreeprijs voor de lezing is vijf euro (met museumkaart twee euro).

FOTO BOVEN: Kunstzinnig bewerkte foto van Maria uit de serie ‘God, mijn moeder’ van Marleen B. Berg (foto: MUBO/AKKV).

FOTO ONDER: Een werk uit het vijfluik ‘tussen Water & Vuur’ van Willem van Spronsen (foto: MUBO/AKKV)


Afbeelding
Afbeelding