Lidia Ksiazkiewicz geeft concert

De Poolse organist en pianiste Lidia Ksiazkiewicz geeft zondag 27 september vanaf 16.00 uur een orgelconcert in de Sint-Petrusbasiliek. Stichting Kerkconcerten Boxtel organiseert het concert. Aanmelden is verplicht en kan via info@stichtingkerkconcertenboxtel.nl.. De entree bedraagt acht euro.

Ksiazkiewicz komt uit Polen, maar is werkzaam in Frankrijk. Vanaf 2010 is zij titulair organist van de kathedraal Notre-Dame in Laon.

Ze begon op vijfjarige leeftijd met het bespelen van de piano. Vanaf haar twintigste speelt de Poolse ook orgel. Ze studeerde af in piano en orgel aan de Muziekacademie in Bydgoszcz en aan de Muziekacademie in Poznán.

Ksiazkiewicz heeft tal van prijzen gewonnen tijdens prestigieuze muziekconcoursen en -festivals. Als soliste speelde ze met vele orkesten, waaronder het symfonieorkest van het Krakau Philharmonic, de Slowaakse Sinfonietta en het Orchestre symphonique de Bretagne. Ook is zij docent orgel- en pianospel aan de conservatoria in Laon en Soissons. Bovendien is ze auteur van tal van pedagogische publicaties en geeft ze masterclasses in piano- en orgelspel.

Programma

In Boxtel brengt de musicus het volgende programma: Bach : Prelude and fugue D major BWV 532, Bach : triosonate nummer zes, BWV 530, Mendelssohn: Sonate nummer vijf, Guilmant: grand choeur opus 18, Libertango van Piazzolla en een werk van Widor.