Sportambassadeur Wim Vermeulen komt bij ODC Boxtel graag uitleggen wat Walking Football is. Foto Wendy van Lijssel
Sportambassadeur Wim Vermeulen komt bij ODC Boxtel graag uitleggen wat Walking Football is. Foto Wendy van Lijssel Foto: Wendy van Lijssel

60-Plussers actief in de benen bij ODC

Vanaf woensdag 30 september kunnen zestigplussers uit Boxtel en omgeving bij ODC Boxtel letterlijk in de benen komen en op eigen niveau en tempo van 09.30 uur tot 11.30 uur mee doen met Walking Football. Een aan senioren aangepaste spelvorm waarbij zowel lichaam als geest getraind worden maar ook elkaar ontmoeten centraal staat. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 23 september wordt van 10.00 uur tot 11.00 uur een toelichting gegeven in kantine De Boemerang op sportpark Molenwijk in Boxtel.

Binnenkort wordt bij ODC Boxtel gestart met Walking Football. Een aan ouderen aangepaste vorm van voetbal verpakt in een sociaal jasje. Rennen, springen en een tackle zijn verboden. Het veld en de onbemande goals zijn kleiner en bij een partijtje bestaat het team uit slechts zes spelers. Een ochtend Walking Football begint om 09.30 uur met een kopje koffie/thee en een praatje met elkaar. Aansluitend volgt de warming-up met oefeningen die zowel lichaam als geest goed zullen trainen. Het toefje op de taart is het ‘wedstrijdje’ waarmee wordt afgesloten. Deelnemers zijn vrij om, zodra zij voelen dat hun grens bereikt is, af te haken en eventueel wat later weer aan te sluiten. Zo kan iedereen op eigen niveau en tempo in een ontspannen sfeer werken aan de conditie. “We voelen ons als club betrokken bij de samenleving en willen graag een maatschappelijke rol vervullen, een steentje bijdragen en iets betekenen voor de wat oudere medemens”, vertelt clubvoorzitter Walter van der Linden. Hij vervolgt: “Naast werken aan de conditie is ook het sociale element heel belangrijk. Oudere- en voormalig leden hebben zo de gelegenheid om actief betrokken te blijven, door te gaan met voetballen en binding te houden met ODC of de draad weer op te pikken. Ook dames en heren die nooit aangesloten waren, maar in beweging willen komen zijn van harte welkom.” Sportambassadeur Wim Vermeulen uit Schijndel die het Walking Football al succesvol in Schijndel en Den Dungen introduceerde, gaat iedereen er tijdens de informatiebijeenkomst alles over vertellen. Sportfanaten en goede vrienden Mario Karssemakers, Jan van der Meijden en Henjo Segbars gaan namens ODC vanaf woensdag 30 september wekelijks van 09.30 uur tot 11.30 met iedereen aan de slag. Mario en Henjo zijn in het bezit van een akte bewegingsonderwijs en Jan voetbalde tot een jaar geleden nog. De heren zijn sportief, in goede conditie en zijn goed geïnformeerd en voorbereid. Ze hebben er veel zin in. “We hopen op eenzelfde enthousiasme bij potentiële deelnemers”, aldus Mario. Die kunnen zich laten voorlichten en welkom om direct aan te sluiten. Er mag vier keer gratis worden deelgenomen. Wie daarna aansluit wordt uitgenodigd (rustend) lid van ODC. Vanwege COVID-19 dient vooraf aangemeld te worden voor de informatiebijeenkomst waar ook alle voorgeschreven maatregelen worden genomen. Informatie/aanmelding Mario Karssemakers, telefoon 06-46 13 27 96 of e-mailadres m.karssemakers@online.nl.

Afbeelding