Leerlingen van groep 5 van de Sint-Petrusschool waren dinsdag druk bezig met het opruimen van rommel in het centrum van Boxtel. (Foto: Pål Jansen).
Leerlingen van groep 5 van de Sint-Petrusschool waren dinsdag druk bezig met het opruimen van rommel in het centrum van Boxtel. (Foto: Pål Jansen). Foto: Pål Jansen

GROEP 5 ZET BESTE BEENTJE VOOR

Gewapend met afvalgrijpers 
banjert Petrus-jeugd over Markt

Het werd vorige week in deze krant al aangekondigd: de acties die de Sint-Petrusschool onderneemt in het kader van het thema Doeslief. Nadat groep 7 zwerfafval ging opruimen, wapenden dinsdag ook de kinderen van groep 5 zich met grijpers om rommel in het centrum te bestrijden, onder hen Fiene Bergmans (8), Nikkie van den Berg (8) en Melle van Schaijk (9).

,,Omdat we vrijdag Sinterklaas vieren op school, laten we allemaal zien wat we hebben gedaan. En het thema is lief", legt Fiene uit. Haar klasgenoot Nikkie vervolgt: ,,Dus het gaat erom dat mensen ook lief moeten doen voor elkaar. Wat dat betekent volgens mij? Nou, niemand buitensluiten bijvoorbeeld." Maar ook anderen ergens mee helpen, valt eronder, weet Melle: ,,Ik heb geprobeerd om de jas van Lizzy (klasgenoot - red.) dicht te doen. Maar dat lukte mij ook niet. Er zat iets in de rits."

SPECIALE GAST?

Maar juf Lisette van Aert weet dat de intentie telt. Vrijdag hoort zij niet alleen meer over de acties van haar leerlingen, maar ook dragen de kinderen gedichtjes voor. Misschien komt er ook een bijzondere gast luisteren... ,,Maar of de Sint kan komen, is nog de vraag."


p Leerlingen van groep 5 van de Sint-Petrusschool waren dinsdag druk bezig met het opruimen van rommel in het centrum van Boxtel. (Foto: Pål Jansen).