Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

FEESTAVOND GAAT ONLINE DOOR VIA ZOOM

Digitale prijsuitreiking van De Bokselse Kwis 

Ook de feestavond van De Bokselse Kwis gaat online. Vanwege de coronamaatregelen hebben de organisatoren ervoor gekozen om de prijsuitreiking op vrijdag 17 december vanaf 20.00 uur via Zoom uit te zenden. Alle captains van de 55 deelnemende teams ontvangen per e-mail een link naar een Zoommeeting en kunnen de bekendmaking van alle prijswinnaars op die manier bijwonen. 

De prijsuitreiking van de zevende editie van De Bokselse Kwis stond gepland op vrijdagavond 26 november in activiteitenboerderij 't Dommeltje. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen moest het evenement geannuleerd worden. Organisatoren Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens hebben vanwege de onzekere situatie besloten geen nieuwe feestavond te organiseren en kiezen voor een online bekendmaking van de winnaars. 

BELL-FILMPJES 

De prijsuitreiking wordt op 17 december live gestreamd via Zoom en omvat onder meer een terugblik op een aantal vragen van De Bokselse Kwis. Ook worden verschillende filmpjes vertoond die de teams in de aanloop naar de dorpsquiz hebben samengesteld. De creaties zijn beoordeeld door een deskundige jury, die bestond uit bestuursleden van Stichting BELL (Boxtel, Esch, Liempde, Lennisheuvel). Deze organisatie houdt zich bezig met het versterken van de verbinding tussen de vier dorpen.

Gedurende de livestream gaan de drie organisatoren op pad met de belangrijkste prijzen. Alle cheques worden bij de winnende teams coronaveilig aan de voordeur uitgereikt. Dat gebeurt op de adressen die bij de organisatie bekend zijn. Alle teams worden voorafgaand aan de prijsuitreiking per e-mail geïnformeerd over de uitzending en uitgenodigd aanwezig te zijn om een cheque in ontvangst te nemen. 

De Bokselse Kwis, die dit jaar op zaterdag 6 november plaatsvond, was ook nu weer een hilarisch succes. Rond die tijd waren de coronamaatregelen iets losser dan ze nu zijn en mochten de deelnemers gewoon samenkomen in de kroeg. Uitgedost in diverse, bijzondere outfits, hielden de teams zich niet alleen bezig met kennisvragen, maar bogen zij zich ook over meer praktische opdrachten. Zo moesten er verklede dino's gezocht worden in het processiepark en was er achter café 't Weekend aan de Breukelsestraat boogschieten. Ook moesten deelnemers daar zo snel mogelijk linzen van erwten scheiden.

De opbrengsten van De Boxtelse Kwis kwamen dit jaar ten goede aan de speelgoedactie van Natasja Willems, die er voor zorgt dat ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben, cadeautjes krijgen tijdens de feestdagen.